CSM Călăraşi – HC Vaslui 21-26 (7-12)/Zi tulbure pentru CSM!

Mircea Brânduşă. După o primă repriză împiedicată, plină de greşeli şi de imense confuzii, CSM-ului i-a fost imposibil să recupereze în mitanul doi al jocului. Aceasta a fost prefaţa celei mai tulbure zile din istoria handbalului călărăşean. Nimănui din conducerea staff-ului călărăşean nu i-ar fi plăcut să înceapă un meci de atare importanţă, imensă, copleşitoare, sufocantă, cu asemenea trac. Dacă Sala Polivalentă ar fi fost una de teatru (fără comentariile „regizorului”), spectatorii n-ar fi înţeles nimic sau ar fi părăsit scaunele fără să ia cu ei vreo replică.

Cum a fost vorba însă de un public iubitor de handbal, cei aproximativ 1.200 de spectatori au rămas pe locuri, numărând cu ciudă minutele negre de pe ceasul tabelei aşteptând momentele de iluminare ale lui Şania, Gavriloaia şi compania. CSM Călăraşi a întâlnit pe HC Vaslui, marea rivală din serie, în meciul retur al campionatului. O confruntare pe care toţi călărăşenii o vedeau drept finala sezonului, anticipată favorabil prin prisma rezultatului de la Vaslui. Se preconiza un conflict de orgolii, o luptă a garniturilor stelare şi un duel al ambiţiilor celor doi antrenori. Din start, disputa a pornit bine pentru plăieşii moldoveni, aproape de abis pentru elevii lui Dacău.

Când Săulescu a înscris golul de 3-2, în min. 8, abia părea că forţa atacului călărăşean va fi în braţul drept al ex-dinamovistului. Pârâianu şi Şania au stins însă veioza inspiraţiei în prima repriză, retrăgându-se pe tărâmul erorilor, dominată de o teamă indescifrabilă de a arunca la poartă. De fapt, în prima parte nimic nu a mers bine în tabăra călărăşeană. Excepţia a fost extrema dreaptă Gavriloaia, care capătă viaţă proaspătă când joacă împotriva moldovenilor. În rest, foarte multe atacuri ratate, o apărare fragilă, desincronizată, o poartă şovăitoare şi un munte de greşeli.

Plăieşii au speculat şi s-au distanţat pe tabelă. Fiecare gol pus între Călăraşi şi Vaslui devenea parcă de două ori mai greu de recuperat cu timpul scurgându-se nestingherit. Diferenţa maximă din primul mitan a fost de 6 goluri, 5-11 în min. 27 şi 6-12 în min. 28, dar a venit apoi reuşita lui Gavriloaia care a reaprins speranţele. 7-12 la pauză şi încă o repriză în faţă. În partea a doua a jocului elevii lui Dacău au început o cursă contra timp de 30 de minute, cu handicap consistent. A fost însă o urmărire eşuată. Pentru că imediat ce s-a dat startul reprizei a doua, apărarea moldovenilor a început să comprime spaţiile, timp în care CSM nu a mai apărut drept acea echipă în stare să revină. Doar Gavriloaia (min. 32, reduce la 8-14) şi Şania (min. 34 reduce la 9-16) au interpretat partitura pozitivă, chiar dacă nu tot timpul, şi asta a ridicat moralul coechipierilor săi.

Clipa de animaţie maximă a fost însă când moldovenii au reuşit să marcheze magistral din poartă în poartă în min. 33 pentru 8-16, moment în care s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de scor pe tabelă. Atunci totul a părut imposibil pentru călărăşeni. Chiar dacă decalajul s-a micşorat, ajungând până la 5 goluri diferenţă în ultimul minut de joc. Neplăcut a fost faptul că nici măcar o dată însă CSM nu a fost egala moldovenilor în repriza a doua, deşi şanse au existat.

Publicul prezent va reţine poate lamentările din comentariile de final ale „regizorului” (un comentariu habarnist, fără siguranţă la înscrierea golurilor), faptul că Bibirig, antrenorul moldovenilor a sesizat fraudarea scorului pe tabelă (oficialul a precizat că se mai întâmplă să sară tastatura), dar şi aruncarea de efect a lui Vijbovschi din ultima secundă, necontabilizată pe tabela de marcaj.

Pentru CSM Călăraşi, au fost pe final flash-uri de inspiraţie ale lui Gavriloaia. Deziluziile meciului fiind Şania şi Săulescu. Prea puţin într-o zi care a început tulbure şi s-a încheiat la fel. Un argument edificator ar fi că în intervalul de timp 21-28 din prima repriză CSM Călăraşi nu a înscris nici un gol, în schimb a primit 6. La finalul partidei, primarul Drăgulin era foarte dezamăgit. Spera ca CSM să câştige în faţa Vaslui-ului, dar chiar şi aşa nu şi-a pierdut speranţele în promovare. „S-a început slab, nu ştiu din ce cauză. Am avut şi ghinion. Toate mingiile din bară, din blocaj au sărit numai la ei. Tot ce au încercat, lor le-a ieşit”.

Ca o concluzie personală afirm cu tărie că Pralea, portarul moldovenilor a închis poarta şi a fost factorul determinant al meciului. În teren, Ţuţu (9 goluri), Soare (6 goluri), Cotinghiu (4 goluri), Iacob (3 goluri) şi fraţii Ignat (nr 7 şi 15, fiecare câte o reuşită) au contribuit decisiv la victoria Vaslui-ului. Pentru CSM nu totul ar părea pierdut după înfrângerea de la Călăraşi. Speră în decizia FRH, care vizează modificarea sistemului competiţional pentru campionatul 2014-2015. Decizie, care dacă va fi validată de Comitetul Executiv, CSM va evolua din toamnă în Liga Naţională. Sâmbătă CSM va evolua în deplasare la Buzău, urmând ca în ultima etapă să stea… cu gândul la decizia FRH! 

2 Comentarii

 1. Brandusa
  4 mai 2014 - 21:45

  Au foat peste 2000 de suporteri domnule brandusa. Sala are 1500 si au fost muuult mai multi

  Raspunde
 2. doru
  5 mai 2014 - 14:06

  un articol bine scris cu pasiune si cunostere a acestui minunat sport

  publicul din calarasi merita sa aibe o echipa in prima liga de handbal masculin

  iar sportul din calarasi merita sa fie mai mult mediatizat

  Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide