Cu unanimitate, Ciprian Pandea a devenit noul preşedinte al PNL Călăraşi

Fix la jumătatea acestei luni, pe 15 iulie, liberalii călărăşeni s-au reunit în Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Călăraşi pentru alegerea unei noi conduceri. Au fost prezenţi 342 de delegaţi din tot judeţul, din 351 convocaţi. Fără contracandidat, Ciprian Pandea a defilat la aceste alegeri, în acelaşi mod în care o făcea în 2018 la PSD, doar că atunci bucuria a durat doar câteva luni, fiind „detronat” de preşedintele de la acea dată, Liviu Dragnea, căruia îi ceruse demisia alături de alţi social democraţi.

Membru în PNL de doar un an şi jumătate, şi beneficiind de o derogare statutară privind vechimea în partid, Pandea a reprezentat soluţia de compromis pentru liniştirea orgoliilor din cadrul organizaţiei, în acest context, Emil Dumitru văzându-se nevoit să facă un pas în spate. Beneficiind de sprijinul majorităţii primarilor liberali, Pandea a reuşit ca la doar 34 de ani să bifeze o doua funcţie de preşedinte ales al unei organizaţii judeţene, intrând în istoria politicii locale ca fiind singurul care a condus atât PSD cât şi PNL.

Conştient de orgoliile existente în organizaţia liberală călărăşeană şi de faptul că interimarul Emil Dumitru a căzut victimă acestora, Ciprian Pandea a transmis membrilor prezenţi un mesaj tranşant chiar înainte de votul propriu zis: „ţineţi minte un lucru: generalul este cel care dictează ordinele iar locotenenţii execută”. De asemenea, i-a avertizat că funcţiile se acordă în funcţie de implicare, nu se cer pur şi simplu.

Ciprian Pandea: „În PNL Călăraşi sunt orgolii foarte, foarte mari când vine vorba de funcţii”

„Vă promit, am învăţat de la tata ca atunci când promit un lucru să-l şi fac, că indiferent cât va fi de muncă, cât de multe orgolii vor fi la mijloc, pentru că trebuie să ştiţi că PNL Călăraşi este, aşa cum zici tu Iulian (n.r. Dumitrescu), plin de orgolii. Sunt orgolii foarte, foarte mari când vine vorba de funcţii.

Pentru că eu am făcut un liceu semi militarizat, ţineţi minte un lucru: generalul este cel care dictează ordinele iar locotenenţii execută. De foarte multe ori vă certaţi pe funcţii în condiţiile în care uitaţi un lucru: trebuie să demonstraţi pentru funcţiile alea, trebuie să munciţi pentru funcţiile alea şi abia după aceea să aşteptaţi să vi se ofere. Nu le mai cereţi înainte!

Dar eu zic că etapele alea au trecut şi vreau să-i mulţumesc lui Emil Dumitru pentru că, eu fiind din Călăraşi şi trecând, şi având un istoric cu mulţi dintre dvs, vă ştiu şi prieteniile, şi duşmăniile… însă el, săracul, nu le ştia şi de multe ori şi-a luat-o nevinovat. Vreau să-l felicit şi să-l asigur că în viitoarea structură de conducere va fi lângă mine.

Aşa cum va fi şi Vali Barbu, pentru că în ultima perioadă am auzit fel şi fel de discuţii… Vali este omul alături de care eu am pornit la o construcţie acum câteva luni. (…) Vreau să vă mulţumesc că mi-aţi acordat încrederea dvs, vreau să vă asigur de întregul meu sprijin, ştiu că va însemna mai puţin timp cu familia şi mai mult cu dvs însă în momentul în care m-am hotărât să candidez mi-am dat seama că pe lângă familia mea de acasă în toată cealaltă perioadă dvs veţi fi familia mea. Ţinem aproape, către victorie! ”

Componenţa BPJ

Primvicepreşedinte Departamentul Strategii Politice si Comunicare:

 • Gheorghe Dobre

Primvicepreşedinte Departamentul Politici publice:

 • Aniel Theodor Nedelcu Paţurcă

Secretar general:

 • Valentin Barbu

Vicepreşedinţi:

 1. Departamentul pentru Strategii si Relatii Publice:
 • Ion Iacomi
 1. Departamentul Imagine, Comunicare, Relatii cu mass-media si Purtator de cuvant:
 • Mihnea- Iulian Vasiliu
 1. Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de Afaceri, Dezvoltare Regionala si Fonduri Europene:
 • Vasilica Dobrescu
 1. Departamentul pentru Politici Sociale, Relatii cu Sindicatele, Patronate, Organizatii Neguvernamentale si grupuri de cetateni:
 • Cristian Virgil Iorga
 1. Departamentul pentru Politici privind Administratia Publica, Justitie, Siguranta Nationala, Ordine Publica si Siguranta Cetateanului:
 • Aurel Vasile
 1. Departamentul pentru Politici in Agricultura, Silvicultura, Mediu si Dezvoltare Rurala:
 • Niculae Eremia
 1. Departamentul pentru Politici in Educatie, Cercetare, Cultura, Culte, Minoritati si Sport:
 • Marian Gabriel Stanciu
 1. Departamentul pentru Politici in Sanatate:
 • Florin Dumitrescu
 1. Vicepreşedinte de drept:
 • Deputatul Emil Florian Dumitru

Membri:

 1. Ciprian Olteanu
 2. Constantin Chirică
 3. Iulian Radu
 4. Lică Voicu
 5. Monica-Silvia Ceauşescu
 6. Alin Bogdan Drăgulin
 7. Ciprian Panait
 8. Mădălina Obadă
 9. Ion Negoiţă
 10. Marian Ichim
 11. Valentin Deculescu
 12. Vasile Stoica
 13. Costinel Milescu
 14. Ionuţ Stan
 15. Dragoş Florin Coman

Trezorier:

 • Elena Constantin

Preşedinte CoAJ:

 • Răzvan Jeciu

Preşedinte CJRC:

 • Adriana Mihaela Decu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide