Dan Velicu, primar Ciocănești: Avem proiecte pe CNI, PNRR și PNI Anghel Saligny care vor începe anul acesta

Mircea Brândușă. Dan Velicu, primarul comunei Ciocănești, aflat la primul mandat, ne-a prezentat pe scurt o radiografie a activității sale în acești primi doi ani.

Rep: Domnule Dan Velicu, după doi ani de la instalare, cum vedeți funcția de primar?
D.V.: Ca să fiu sincer, foarte grea. Realitatea a depășit așteptările mele. Primăria implică multe responsabilități, multă grijă și multă răspundere cum am spus. Dacă la început primul proiect accesat a fost sistemul de gaze, pot să vă spun că am depus proiecte pe toate axele posibile și imposibile care s-au derulat. Deja lucrăm să demarăm o nouă etapă în faza a doua de extindere canalizare, suntem în parametri, lucrăm în forță și sper ca până pe 20-21 martie să-l depunem, să canalizăm 90% din suprafața comunei.

Rep: Cum ați încheiat anul 2022 din punct de vedere economic?
D.V.: Economic, ca să fiu sincer, cu mici rezerve din excedent ca să se revadă în niște obiective care sunt propuse în 2023. Deja ne-a ieșit un proiect pentru reamenajare spații verzi din fața Căminului Cultural și trotuare adiacente și încercăm să mai avem niște rezerve până la sfârșitul anului pentru extinderea trotuarelor. Mai sunt 2,5 km de construit și terminăm în toată comuna.

Rep. Ce așteptări are Dan Velicu de la noul an 2023?
D.V.: Așteptăm să semnăm cele două proiecte în derulare pe Anghel Saligny; extindere rețea canalizare și asfaltare drumuri 8,5 km, dar ne împiedicăm de hățișurile administrative, termen de așteptare, avem aproape un an de când așteptăm un ordin de ministru și abia am reușit să implementăm avize, S.F. –uri, certificate de urbanism.

Rep: Bugetul de anul acesta cum l-ați caracteriza?
D.V.: Este singurul an în care bugetul s-a făcut în luna ianuarie. E o realizare mare pentru noi. Bugetul e mulțumitor, cu mici diminuări, dar e mulțumitor.

Rep: Prioritățile lui Dan Velicu pentru următorii doi ani de mandat?
D.V.: Prioritățile sunt următoarele: de încheiat 4 proiecte pe CNI, toate în derulare. Avem 2 pe PNI Anghel Saligny, urmează pe PNRR Mediu. Pe Saligny – extindere rețea canalizare 23 km în valoare de 4 milioane de euro; extindere asfaltare drumuri de interes local 8,5 km; pe PNRR Mediu etapele 1 și 3, încă 22 km de canalizare; avem depus pe POIM proiect de panouri fotovoltaice. Cele 4 proiecte pe CNI sunt sală de sport deja licitată, câștigată, urmează constructorii să se apuce de treabă, dispensar nou în comuna Ciocănești, reabilitare rețea stradală la nord și paralel de DN 31 pe o lungime de 3 km și reabilitare Cămin Cultural.

Rep: Din toate acestea aveți ceva în curs de derulare la ora asta?

D.V.: În momentul de față nu există nimic. Am încheiat lucrările de modernizare la Grădinița nr. 1 din Ciocănești, construcția a fost făcută prin Ministerul Educației, noi ne-am ocupat de interior, ne-a costat 7 miliarde lei vechi pentru amenajare interioară, centrală termică, panouri fotovoltaice, tot ce a depins de noi.

Rep: Relația dumneavoastră cu locuitorii comunei Ciocănesti care este?
D.V.: 100% prezent, oricând, la orice oră.

Rep: Înteleg că ușa este mereu deschisă la orice problemă ar avea contribuabilul din Ciocănești.
D.V.: Fără programări ca la RAR, ca să glumesc!

Rep: Și mesajul dumneavoastră către ei?
D.V.: Simplu: suntem prezenți oricând! Așteptările nu vor fi zadarnice! O primăvară frumoasă doamnelor și domnișoarelor!

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide