marți, aprilie 16, 2024
AcasăADMINISTRAŢIEDelegație din Austria la Consiliul Județean pentru construirea unui Parc de Știință...

Delegație din Austria la Consiliul Județean pentru construirea unui Parc de Știință și Tehnologie

- Advertisement -

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a primit vizita unei delegații din Austria – profesorul Peter Paul Holub și reprezentantul președintelui Landului Charintia, fost ministru pentru mediu, energie, sustenabilitate și transport public, Rolf Holub, oameni foarte implicați în dezvoltarea centrului Lakeside Science&Technology Park din Klagenfurt.

Vizita delegației austriece la Călărași a avut loc în contextul intenției de înființare a unui centru de laboratoare educaționale de tip MaST la Călărași, care să reprezinte nucleul pentru dezvoltarea în viitor a unui Parc de Știință și Tehnologie.

Promotorul acestei idei este cunoscutul profesor călărășean Klaus Nicolae Micescu.

Dezvoltarea accelerată și sigură a comunității noastre se poate face punând un accent sporit pe creșterea competențelor tinerei generații în domeniul științei și tehnologiilor moderne.

Parcursul ales de Landul Carinthia prin configurarea și construirea Parcului de Știință și Tehnologie Lakeside Park, care a început cu laboratoarele de tip STEM Educational Lab în urmă cu 15 ani, reprezintă un posibil exemplu de bună practică.

Construirea unui centru modern de educație științifică la Klagenfurt s-a adresat tuturor copiilor și tinerilor, începând cu categorii de vârstă foarte mică (grădiniță), trecând prin școala gimnazială, liceu dar și studenți și cercetători, deschizând astfel drumul pentru alăturarea la acest centru a peste 100 de firme, ducând la constituirea unui veritabil Parc de Știință și Tehnologie.

„Acesta este un exemplu de urmat și pentru județul Călărași! Întâlnirea cu delegația austriacă a avut ca scop identificarea locului unde să implementăm un astfel de proiect și primirea de sfaturi prețioase despre cum să îl punem în practică dar și rolul de a găsi noi punți de colaborare în zone comune de interes.”, a declarat președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite