Deschiderea anului şcolar la Şcoala Gimnazială Nr 1 Lehliu

Mircea Brânduşă. Luni, 13 septembrie, curtea Şcolii gimnaziale numărul 1 din Lehliu Sat a fost populată de cei peste 190 de elevi veniţi pentru prima dată cu ghiozdanul în spate sau reveniţi din vacanţa de vară. Festivitatea oficială de deschidere a avut loc începând cu ora 9 dimineaţa şi a strâns laolaltă elevi, părinţi, profesori, primarul comunei, Ionuţ Stan, directorul şcolii, Marian Călinoiu, preotul Daniel Voicu, reprezentantul Poliţiei Române, Gabriel Deciu, alte autorităţi locale.

Atât directorul şcolii, cât şi primarul au ţinut câte un discurs de bun-venit în faţa tuturor celor prezenţi, iar preotul a efectuat o slujbă religioasă. Fiecare clasă a fost întâmpinată de către un diriginte care le va fi îndrumător educativ pe tot parcursul formării lor. Şcoala gimnazială nr. 1 începe anul şcolar 2021-2022 cu o structură şcolară care cuprinde toate formele de învăţământ, de la grupa zero până la clasa a opta, plus grupele de grădiniţă, după cum ne-a precizat Marian Călinoiu, directorul şcolii: „Condiţiile de desfăşurare a orelor de curs sunt demne de laudă, deoarece, prin implicarea primarului Ionuţ Stan, s-au efectuat investiţii permanente în infrastructura de învăţământ, ceea ce va facilitata procesul educativ. Copiii din Lehliu Sat, dar şi cei din satul Săpunari, localitate aparţinătoare comunei, care aleg să înveţe aici beneficiază de spaţii amenajate şi întreţinute cu grijă, de aparatură, mobilier şi echipamente moderne. Cadrele didactice împreună cu elevii au demonstrat de-a lungul timpului că la Şcoala din Lehliu Sat se pot obţine rezultate remarcabile, faptdovedit din numeroasele proiecte în care s-au implicat, EuroScola, Rose, concursuri, olimpiade şi nu în ultimul rând rezultatele obţinute la finalul ciclurilor de învăţământ prin examenele de evaluări naţionale. Transportul elevilor de la domiciliu până la şcoală şi retur este asigurat de către Primăria Comunei Lehliu Sat prin microbuzul deţinut, iar cadrelor didactice care nu sunt din localitate li se asigură decontarea transportului.

Cuvântul de deschidere a aparţinut directorului Marian Călinoiu, care le-a transmis un bun venit elevilor şi părinţilor acestora, urându-le un an şcolar cât mai bun, plin de realizări şi bucurii. După alocuţiunea acestuia, părintele Daniel Voicu a fostinvitat să ţină o slujbă religioasă pentru a-i binecuvânta pe elevi, părinţi şi profesori. La invitaţia domnului director, primarul Ionuţ Stan a adresat câteva cuvinte celor prezenţi: „Stimaţi invitaţi, doamnelor şi domnilor profesori, învăţători şi educatori, dragi părinţi, dragi elevi, astăzi este prima zi din noul an şcolar,o zi importantă pentru noi adulţii, deoarece copiii au prioritate. Faptul că suntem prezenţi astăzi aici demonstrează că acordăm o deosebită atenţie educaţiei şcolare. Administraţia locală a investit mult în învăţământul din Lehliu pentru că doreşte să ofere copiilor noştri condiţii corespunzătoare pentru desfăşurarea orelor de şcoală. Anul acesta o să fie mai special deoarece, începând din iarnă, vor începe lucrările de reabilitare a şcolii şi ca urmare vom întâmpina unele greutăţi în desfăşurarea cursurilor. Vă doresc un an şcolar cu sănătate, încredere, putere de muncă şi rezultate deosebite la învăţătură!” Reprezentantul poliţiei, domnul Gabriel Deciu a prezentat mesajul din partea Inspectoratului General al Poliţiei. Apoi au fost prezentate cadrele didactice de la învăţământul primar unde sunt înscrişi 124 de elevi şi cadrele didactice de la gimnaziu unde sunt înscrişi 73 de elevi. Grădiniţele din comună sunt cu Program Normal, şi sunt înscrişi 54 de preşcolari la Lehliu şi 17 la Săpunari.

Cât priveşte proiectele finalizate, cele în curs de derulare, precum şi planurile de viitor, primarul comunei Lehliu Sat, Ionuţ Stan, ne-a declarat următoarele:

„Am reuşit să terminăm în grafic lucrările de modernizare prin asfaltare a tuturor drumurilor din satul Lehliu, ceea ce înseamnă aproximativ 13 km, precum şi rigolile de scurgere a apelor pluviale. Am modernizat căile de acces către cimitirile comunei prin asfaltarea acestora. În prezent se lucrează la construirea a 3 km de alei pietonale prin dalare. Vom demara lucrările de modernizare prin asfaltare a reţelei stradale din satul Săpunari, respectiv 4,3 km de drumuri de interes public local. În scurt timp urmează să fie construită o grădiniţă nouă prin finanţare de la Ministerul Educaţiei, primăria venind cu cofinanţare pentru locuri de joacă, mobilier şi spaţii verzi. Cred că părinţii şi preşcolarii vor fi foarte fericiţi la aflarea acestei veşti. De asemenea, în această toamnă vom implementa un proiect important pentru şcolari, şi anume: „Reabilitare, Modernizare, Extindere (prin desfiinţare corp C5), dotare Şcoală Gimnazială Nr. 1, Lehliu, judeţul Călăraşi”, având ca obiectiv general îmbunătăţirea condiţiilor din unitatea de învăţământ în vederea creşterii performanţelor elevilor şi a reducerii abandonului şcolar. Valoarea totală a proiectului este de 8.958.798,77 lei, din care contribuţia Uniunii Europene va fi de 5.674.770,25 lei. Data finalizării proiectului este 30 octombrie 2023.”

În final, primarul Ionuţ Stan a transmis un mesaj către locuitorii comunei Lehliu Sat: „Dragii mei concetăţeni, vă asigur că voi pune în practică absolut toate promisiunile din campania electorală! Vă doresc tuturor multă sănătate! Cu stimă, primarul dumneavoastră, al tuturor, Ionuţ Stan!”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide