vineri, decembrie 8, 2023
AcasăACTUALITATEDin octombrie a.c. crește valoarea tichetului de creșă

Din octombrie a.c. crește valoarea tichetului de creșă

- Advertisement -

Conform unui proiect de ordin, valoarea tichetului de creșă va fi majorată începând cu luna octombrie 2023, de la 600 la 620 de lei. Ministerul Muncii a anunțat că aceste sume vor fi transferate beneficiarilor începând cu luna octombrie a acestui an.

Ce spune Legea 165/2018 – Art. 18

(1) Tichetele de creşă sunt bilete de valoare care se acordă, lunar, angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

(2) Tichetele de creşă pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul.

(3) Tichetele de creşă se acordă, la cerere, unuia dintre părinţi sau tutorelui căruia i-a fost încredinţat copilul spre creştere şi educare, pe baza livretului de familie.

(4) Nu pot beneficia de tichete de creşă asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă, în temeiul Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Suma maximă acordată sub formă de tichete de creșă lunar nu poate depăși valoarea stabilită prin ordinul ministrului pentru fiecare copil aflat la creșă.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite