DSP Călărași a primit peste 400.000 de comprimate de iodură de potasiu

Instituția Prefectului Județul Călărași informează că Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași a primit de la Ministerul Sănătății 411.000 de comprimate de iodură de potasiu.

În acest moment nu se știe încă modalitatea prin care cetățenii vor intra în posesia comprimatelor de iodură de potasiu. O primă variantă propusă de Ministerul Sănătății este distribuirea lor prin intermediul medicilor de familie.

Săptămâna aceasta se va desfășura o campanie de informare, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu către toți cei eligibili, în principiu populația cu vârsta până în 40 de ani, potrivit informațiilor furnizate de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. În caz de urgență determinată de un posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore.

Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide