Duminică, 3 noiembrie, concert al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași vine în întâmpinarea melomanilor cu un eveniment cultural de excepție, concertul „Europa unită în muzică”. Evenimentul va avea loc duminică, 3 noiembrie 2019, în Sala „Barbu Știrbei” a CJCC Călărași, începând cu ora 18:00.

Venit din Italia, localitatea Matera – Capitală Culturală Europeană, Giovanni Pompeo va dirija orchestra Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” din București, alături de soprana – prim solistă Bianca Ionescu, soprana invitată Emilia Giol și tenorul – prim solist Alfredo Pascu.

Soprana Bianca Ionescu – Este prim solist – artist liric, apărând în numeroase spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă, în roluri principale – Denise din „Mam’zelle Nitouche”, Adela din „Liliacul”, Franzi din „Sânge vienez”, Anina din „O noapte la Veneţia”, Arsena din „Voievodul ţiganilor” și multe altele. Repertoriul său include şi roluri în spectacolele „Bal la Savoy”, „Rosemary”, „Floarea din Hawaii”, „Logodnicul din lună”, „Paris mon amour”.

Bianca Ionescu este doctor în muzică, în domeniul Operetei româneşti a fost profesor de canto. A avut funcţia de director general adjunct la Opera Naţională Bucureşti şi a devenit manager general la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”. Sursa agerpres.ro.

Tenor Alfredo Pascu – A absolvit Academia Naţională de Muzică din Bucureşti în 1996, an în care a fost angajat ca prim solist al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti. Laureat al concursurilor de canto „Hariclea Darclée” ( 1999), „Traian Grozăvescu” (2002), Bursa „CEE Musiktheater” (2003), a fost distins cu numeroase premii: In memoriam “Dorin Teodorescu” pentru cel mai bun interpret de opereta(2002), Premiul Forumului Muzical Roman pentru promovarea muzicii Romanesti (2005), Premiul ”VIP” pentru cel mai bun solist al anului 2009. În anul 2004 Președintele Romaniei i-a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în Grad de Ofițer în semn de apreciere a întregii activități.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide