Dunărea Călărași se bate astăzi cu Farul Constanța pentru primele puncte în Liga a 2-a

În runda a doua a noului sezon al Ligii a 2-a Casa Pariurilor, Dunărea Călăraşi va juca la Constanţa, cu Farul, partida fiind programată sâmbătă, astăzi de la ora 11.00.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în ediţia 2015 – 2016 a celui de-al doilea eşalon, confruntându-se atunci de 4 ori!

Prinele două dispute s-au desfăşurat în cadrul sezonului regulat. În tur, la Călăraşi, pe 26 septembrie, Dunărea şi Farul remizau 0-0. Echipa noastră era antrenată de Ionel Ganea, pe banca marinarilor aflându-se Constantin Gache.

A urmat returul, pe 4 decembrie 2015. Dunărea a făcut spectacol câştigând clar cu 6-2! Aveau să-şi treacă numele pe lista marcatorilor S. Alami (8, 80), G. Săveanu (67) şi V. Alexandru, cu o triplă (69, 73 şi 90+1).

Dunărea şi Farul s-au calificat şi în play – off. Primul duel a avut loc tot la Constanţa, Dunărea cu Adrian Mihalcea pe bancă, obţinând o victorie clară, 6-0! Au punctat atunci Bodo Kanda (30, 45), acum în lotul Farului, V. Alexandru (49, 57 din penalty şi 73) şi G. Preoteasa (68).

În fine, ultima confruntare s-a derulat la Călăraşi pe 21 mai. Echipa noastră avea nevoie de o victorie pentru a termina Seria pe primul loc însă a intervenit dezastrul. Constănţenii au câştigat cu 3-2, la capătul unui meci dominat cap – coadă de „galben – albaştri”. Au înscris atunci pentru Dunărea V. Alexandru (83) şi B. Kanda (90+3).

Bilanţul este aşadar favorabil Dunării: 2 victorii, ambele în deplasare, o remiză şi un eşec, suferite la Călăraşi.

FC Farul Constanţa a fost fondat de suporterii echipei în 2016 după falimentul societății care o administra, și este recunoscută drept continuatoare a ei. Inițial finanțat atât din cotizările suporterilor, clubul a fost preluat în 2018 de fostul fotbalist Ciprian Marica.

În runda inaugurală a acestui sezon, Farul, echipă antrenată de Ianis Zicu, a remizat în Regie cu FC Rapid, scor 0-0. Au evoluat: Vl. Muțiu – Al. Nicola, Lică, Ursu, Carabela – D. Toma (89 Cană), Doumbia, Cruceru – Al. Stoica, I. Stoica (90 Bodea), Kanda (77 Greu). Rezerve neutilizate: C. Andrei, Antoche, Panait, Moldovan.

Dunărea a cedat la Arad în faţa UTA-ei cu 3-0. Pe lângă Bodo Kanda, în lotul Farului mai figurează şi Alexandru Stoica, fost component al Dunării în meciurile disputate în sezonul 2015 / 2016. Din lotul actual al Dunării, Ionuţ Ţenea şi Gabi Preoteasa sunt jucătorii care au făcut parte din „garnitura” de atunci a „galben – albaştrilor”.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide