Dunărea l-a refuzat pe Răzvan Pădureţu

Sorin Anghel. Aflată pe primul loc în Seria C2, la egalitate de puncte cu Delta Tulcea, Dunărea Călăraşi nu are voie să rateze promovarea în Liga a 2-a. Contracandidatele călărăşenilor nu au parte de o iarnă tocmai liniştită. Dobrogenilor le-a plecat golgheterul din turul campionatului şi acum se confruntă cu probleme financiare. Din păcate, aceasta este situaţia în întreg fotbalul românesc şi nu va mai trece mult timp până când toată lumea se va convinge că nu se poate face sport de calitate fără o lege a sponsorizării, astfel în cât mediul privat de afaceri să facă investiţii serioase din proprie iniţiativă, nu din ordin politic.

Nici Juventus Colentina nu stă chiar bine după ce antrenorul Eugen Trică a plecat la CFR Cluj-Napoca, unde l-a luat şi pe golgheterul Arnăutu. Tot fără principalul marcator din turul campionatului au rămas şi ilfovenii de la CS Tunari, care s-au despărţit de Alin Ilin, acesta alegând să joace pentru trupa din Colentina. Practic, rivalele Dunării au ceva în comun. Toate au rămas foarte omul de gol.

Călăraşiul a început furtunos pe piaţa transferurilor, a cedat cinci jucători la Modelu, a mai pus doi băieţi pe liber, după care a început să aducă. Au venit trei jucători de la Axintele, dar au rămas doar doi. Frângu a preferat să se întoarcă la ialomiţeni, în vreme ce portarul Răduţă şi mijlocaşul Luca au rămas pe Borcea. Atacantul Valentin Alexandru, pe care Dunărea l-a monitorizat vreme de mai bine de jumătate de an, a fost adus şi el, numai că staff-ul tehnic este acum în căutarea unui vârf de careu, semn că ilfoveanul nu reprezintă soluţia tocmai potrivită pentru o formaţie ce se luptă pentru promovarea în Liga a 2-a.

Deocamdată elevii lui Ion Răuţă nu au început seria meciurilor amicale, lucru normal din moment ce echipa trebuie să atingă vârful de formă în luna martie, atunci când sunt programate două deplasări cruciale, la Tunari şi la Tulcea. Primul joc de pregătire va avea loc mâine, pe terenul sintetic de la Baza Sportivă Prefab din comuna Modelu, în compania celor de la Venus Independenţa.

În acest moment, antrenorul Ion Răuţă îşi mai doreşte la echipă un mijlocaş defensiv şi un atacant de careu. Negocierile cu Marius Jianu, 26 de ani, de la Unirea Slobozia, au eşuat înainte să înceapă. Vârful a refuzat să vină la Călăraşi, sperând că va avea parte de oferte mai bune. Conducerea clubului testează în această perioadă câţiva jucători noi, profitând de problemele pe care le au Farul Constanţa şi CF Brăila.

Dunărea Călăraşi conduce în Seria C2, dar a ajuns acum în postura de a refuza jucători cu CV-uri impresionante. Dănuţ Ivănică a jucat în eşalonul secund la echipe precum FC Argeş, FC Olt, UTA Arad sau Farul Constanţa, dar nu a ajuns la un acord cu oamenii din conducerea grupării „galben-albastre”. Şi asta nu-i nimic. Săptămâna trecută, la antrenamente a fost prezent Răzvan Pădureţu. Acesta a jucat sute de meciuri în Liga I, alte câteva sute de partide în Liga a 2-a, a câştigat trei titluri naţionale – două cu Dinamo Bucureşti şi încă unul cu Unirea Urziceni – şi a evoluat de cinci ori în grupele Champions League. Toate acestea nu au contat şi mijlocaşul a fost refuzat de către Ion Răuţă. E drept că jucătorul ar fi fost cam scump pentru Dunărea, dar el n-a mai rămas la Călăraşi pentru că a fost considerat prea gras. Acum se află în pregătire cu Unirea Slobozia.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide