Dunărea şi-a ales un antrenor corect – Ionel Ganea!

Ion Răuță a părăsit Dunărea Călăraşi după ce echipa a pierdut în mod lamentabil meciul de săptămâna trecută, din deplasare, cu Metaloglobus Bucureşti, scor 3-1. În ciuda înfrângerii, călărăşenii şi-au păstrat poziţia fruntaşă în clasament pentru că rivalii de la Juventus Colentina au făcut doar 0-0 pe teren propriu cu Viitorul Axintele.

La Călăraşi, conducătorii clubului şi-au dat seama, în sfârşit, că echipa nu poate promova cu Răuță pe banca tehnică şi au luat decizia de a renunţa la antrenorul ce a fost adus în oraşul de pe Borcea la sfârşitul lui 2013 de către preşedintele Costică Ștefan. În perioada asta, nimeni n-a suflat în faţa lui Răuță. Acum nu mai are nici un rost să-i facem un proces de conştiinţă fostului antrenorului. Nu trebuie niciodată să loveşti un om aflat la pământ. Nu foloseşte la nimic. Merită doar amintit că Răuță n-a ştiut să-şi lase loc de bună ziua la Călăraşi.

După înfrângerea cu Metaloglobus, Marian Dinulescu şi Viorel Ivanciu au decis să aducă la echipă un alt antrenor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, cu strânse legături dinamoviste, l-a ales sâmbătă pe fostul internaţional Ionel Ganea. Acesta a fost duminică la Călăraşi, a bătut palma cu conducerea clubului, iar luni a condus primul antrenament în oraşul de pe Borcea.

Ganezu are un trecut glorios în fotbal ca jucător. A făcut parte din Generaţia de Aur, a marcat la Euro 2000 şi am ieşit în stradă pentru acest lucru. Ca antrenor, nu a mai fost niciodată atât de jos. Calităţile sale de tehnician încă nu pot fi dezbătute. În Liga I a trecut pe la Universitatea Cluj-Napoca şi Rapid Bucureşti. Misiunea sa la Călăraşi nu va fi una uşoară. Echipa mai are de jucat cinci meciuri în Seria C2, iar pentru a promova trebuie să le câştige pe toate. Jucătorii sunt blocaţi din punct de vedere psihic la această dată, iar Ganea va avea misiunea de a le reda bucuria de a juca fotbal. Cei care au mai lucrat cu tehnicianul Dunării spun că şedinţele sale de pregătire sunt tare plăcute.

Până ne vom convinge cât de bun antrenor este Ganea, trebuie să remarcăm faptul că Dunărea a dat o lovitură de imagine. Clubul condus de către Costică Ștefan avea nevoie de un şoc în această zonă, o mişcare ce trebuie să îi readucă pe călărăşeni în tribunele stadionului Ion Comșa din cadrul Complexului Sportiv Tineretului. Spectatorii s-au îndepărtat de Dunărea în ultimele sezoane nu doar din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipă, dar şi pentru că nu a existat transparență şi comunicare, iar cumetriile au fost literă de lege.

Ionel Ganea este un antrenor corect. Acesta este singurul lucru care poate fi afirmat la această dată despre tehnicianul Dunării. În 2003, pe vremea când era pe final de contract cu Vfb Stuttgart, am făcut un interviu pentru Jurnalul Naţional cu fostul atacant. Nu mai juca şi toată lumea era îngrijorată, mai ales că nemţii erau una dintre echipele fruntaşe din Bundesliga. Ganezu’ a fost însă cât se poate de sincer. N-a dat vina pe antrenor, nu a spus că este ţinut pe bancă pentru că se afla în ultimele luni de contract, nici nu s-a gândit că este rezervă pentru că este român. Ionel Ganea a recunoscut că omul care este folosit înaintea sa este mult mai bun ca el.

„Titular este un tânăr de la echipa naţională de tineret a Germaniei, care a marcat 10 goluri la campionatul european under 21 şi care este golgheter în Bundesliga. E normal ca el să joace pentru că cei de la club vor să-l vândă mai departe”, a recunoscut actualul antrenor al Dunării Călăraşi. Omul care îi luase locul în atacul lui Stuttgart se numeşte Kevin Kuranyi.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide