vineri, decembrie 8, 2023
AcasăADMINISTRAŢIEEchipamente medicale de 12 mil. lei de la Ministerul Sănătății pentru SJU...

Echipamente medicale de 12 mil. lei de la Ministerul Sănătății pentru SJU Călărași

- Advertisement -

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Călărași, Bogdan Mihai, a anunțat săptămâna trecută că unitatea sanitară pe care o conduce va primi echipamente medicale de la Ministerul Sănătății în valoare de 12 milioane de lei.

„Am primit de la Ministerul Sănătății notificarea că o să primim echipamente în valoare de 12 milioane lei printr-un proiect început în 2018 de Consiliul Județean în colaborare cu MS.

Anul trecut a fost doar o mică parte din această sumă alocată iar cu ce vom primi acum vom acoperi niște nevoi pe cam toate secțiile.”, a declarat Bogdan Mihai în cadrul unei conferințe de presă.

Recent a fost inaugurată și stația de sterilizare, una dintre cele mai moderne din țară

Stația de sterilizare este compusă din aparatură de spălare și dezinfecție a instrumentarului medical din blocul operator și secții. După dezinfectare și spălare, instrumentarul este inspectat, asamblat și împachetat și retransmis secțiilor medicale.

Managerul Bogdan Mihai a demarat un proiect inedit de evaluare a cadrelor medicale cu sprijinul pacienților

„Tot săptămâna trecută am implementat un sistem nou de evaluare a cadrelor medicale din interacțiunea cu pacienții, astfel încât să eliminăm cumva acele discuții lansate în spațiul public post factum externare, unde anumiți pacienți, ulterior externării, înțeleg dânșii să emită niște alegații cu privire la bunele îngrijiri sau nu.

Acum le dăm ocazia să-și asume aceste lucruri într-un mod direct, pe un formular transparent care va fi suspus analizei noastre și în baza căruia vom face un punctaj de evaluare a cadrelor medicale.”, a explicat managerul SJU Călărași, Bogdan Mihai.

În această perioadă se desfășoară și campania STOP MITĂ

Bogdan Mihai a povestit că o pacientă, mulțumită de serviciile primite în cadrul spitalului a dorit să doneze legal o sumă de bani. Acesta spune că dorește să elimine obiceiul de a se face plăți către medici sau asistente în afara cadrului legal.

„O pacientă a cabinetului de urologie, mulțumită de serviciile medicale oferite de colegii noștri, a ales să-și exprime recunoștința în mod transparent și a solicitat să doneze o sumă de bani către Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian Călărași.”

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite