Eduard Grama, Ecoaqua: Am eliminat coeficientul de repartiție din facturile la apă

În luna februarie 2023, Ecoaqua a eliberat ultima factură la apă care a conținut coeficientul de repartiție, adică diferența dintre apa pompată în rețea și consumul declarat, pe scurt: pierderile din rețea. Diferența era repartizată tuturor consumatorilor din municipiul Călărași, lunar, pe facturi.

Directorul general al Ecoaqua Călărași, Eduard Grama, a explicat faptul că pierderile vor fi reduse prin schimbarea apometrelor clasice cu unele cu autocitire.

„Pot să vă spun că la 28 februarie a.c. ultima factură cu acest coeficient de repartiție a fost anulată și, din acest moment, începând cu luna martie, toate facturile care au ajuns la cetățeni au ajuns fără acel coeficient de repartiție. Călărașiul este fără coeficient de repartiție. Din acest moment, oamenii plătesc ceea ce consumă și au obligația să transmită un index corect!”, a anunțat Eduard Grama.

Operatorul de apă își dorește ca până la jumătatea acestui an toți consumatorii să aibă apometre cu telecitire pentru o factuare corectă a consumului real de apă.

„În acest moment, în municipiul Călărași, la nivelul a patru blocuri avem montate apometre inteligente printr-un proiect pilot care a dat rezultate. În continuare, vom monta, acolo unde sunt pierderi, apometre cu telecitire. Așteptăm să semnăm contractul pe digitalizare, pentru că operatorul în acest moment a rămas în urmă pe această zonă, undeva prin anii 1996 – 1997, atât la nivel informatic cât și la nivel de monitorizare. Vom reuși până la sfârșitul lunii iulie a.c. să aducem la Călărași apometre cu telecitire pentru toți consumatorii.”, a mai precizat directorul Ecoaqua.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide