luni, iulie 22, 2024
AcasăADMINISTRAŢIEEduard Grama, Ecoaqua: Am eliminat coeficientul de repartiție din facturile la apă

Eduard Grama, Ecoaqua: Am eliminat coeficientul de repartiție din facturile la apă

- Advertisement -

În luna februarie 2023, Ecoaqua a eliberat ultima factură la apă care a conținut coeficientul de repartiție, adică diferența dintre consumul înregistrat la contorul de scară și consumul individual declarat.

Directorul general al Ecoaqua Călărași, Eduard Grama, a explicat faptul că pierderile vor fi reduse prin schimbarea apometrelor clasice cu unele cu autocitire.

„Pot să vă spun că la 28 februarie a.c. ultima factură cu acest coeficient de repartiție a fost anulată și, din acest moment, începând cu luna martie, toate facturile care au ajuns la cetățeni au ajuns fără acel coeficient de repartiție. Călărașiul este fără coeficient de repartiție. Din acest moment, oamenii plătesc ceea ce consumă și au obligația să transmită un index corect!”, a anunțat Eduard Grama.

Operatorul de apă își dorește ca până la jumătatea acestui an toți consumatorii să aibă apometre cu telecitire pentru o factuare corectă a consumului real de apă.

„În acest moment, în municipiul Călărași, la nivelul a patru blocuri avem montate apometre inteligente printr-un proiect pilot care a dat rezultate. În continuare, vom monta, acolo unde sunt pierderi, apometre cu telecitire. Așteptăm să semnăm contractul pe digitalizare, pentru că operatorul în acest moment a rămas în urmă pe această zonă, undeva prin anii 1996 – 1997, atât la nivel informatic cât și la nivel de monitorizare. Vom reuși până la sfârșitul lunii iulie a.c. să aducem la Călărași apometre cu telecitire pentru toți consumatorii.”, a mai precizat directorul Ecoaqua.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite