Expoziție de costume populare vechi din România și Bulgaria la Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos, în parteneriat cu Muzeul de Etnografie și istorie locală Chirnogi și Muzeul Etnografic Sumentii – Bulgaria vă invită la vernisajul expoziției „Vechi Costume populare danubiene din Bulgaria și România”.

Vernisajul va avea loc marți, 21 februarie a.c., ora 13.00, la sediul muzeului din Str. Progresul nr. 4.

Evenimentul este unul inedit și se dorește a fi o fereastră deschisă în timp, în cultura de pe cele două maluri ale Dunării. În cadrul expoziției se va pune accentul pe pilonul principal al etnografiei și anume pe costumul popular.

Există similitudini între cromatica, modelele folosite, materialele tradiționale utilizate la confecționarea străvechilor costume populare din satele dunărene, de pe ambele maluri ale fluviului.

Multitudinea, vechimea (multe din piesele de vestimentație tradițională având peste o sută de ani – fiind expuse temporar chiar la Consiliul Europei la Bruxelles) va fi o încântar pentru ochii vizitatorilor avizați, iubitori ai costumului popular din vechime.

Vor fi expuse vechi costume populare românești aflate în custodia celei mai mari colecții etnografice din judetul Călărași – Colecția muzeal – etnografică Dunărica din Chirnogi.

Aceste frumoase costume populare vor fi atât în antiteză cât și în complementaritate cu vechile costume populare din Sumentii, zona Turtucaia, dar aproape și din întreaga Bulgarie, aflate în custodia emeritei profesoare Kalina Mihailova, distinsă cu nenumărate premii și recunoașteri, ca păstrătoare a comorilor etnografice din Bulgaria.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide