Festivalul Internațional Hora Mare, reprezentat la conferința națională CIOFF România

La începutul lunii martie, directorul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, Georgiana Teodorescu, a participat la conferința națională CIOFF România, desfășurată la Buziaș, Timiș.

CIOFF (Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d’Arts Traditionnels) este o organizație fondată în 1970, care are ca obiectiv promovarea și conservarea culturii și tradițiilor populare din întreaga lume prin intermediul festivalurilor de folclor și artelor tradiționale.

La această conferință națională, Georgiana Teodorescu a prezentat experiențele și realizările festivalului Hora Mare Călărași la nivel internațional. Festivalul Hora Mare este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Călărași și din România, fiind dedicat promovării tradițiilor și culturii populare locale.

Directorul CJCC a vorbit despre istoria și evoluția festivalului și despre impactul pozitiv pe care acesta îl are asupra comunității locale și asupra promovării culturii și tradițiilor românești și internaționale. Aceasta a subliniat importanța implicării autorităților locale și a comunității în organizarea și promovarea festivalului, precum și nevoia de a acorda mai multă atenție culturii și tradițiilor populare în general.

Conferința națională CIOFF România a fost un prilej important pentru schimbul de experiențe și bune practici între organizatorii de festivaluri de folclor și artelor tradiționale din întreaga țară. Festivalul Hora Mare Călărași este un exemplu elocvent al modului în care cultura și tradițiile populare pot fi promovate și păstrate vii prin intermediul evenimentelor culturale și a implicării comunității.

Festivalul de folclor Hora Mare este un eveniment cultural important organizat în fiecare an în Călărași, în luna august. Acesta a fost fondat în anul 2001 și are ca scop promovarea și conservarea culturii și tradițiilor populare din zona Călărași.

În cadrul festivalului, participanții pot asista la concerte de muzică populară, dansuri tradiționale, prezentări de meșteșuguri și alte activități culturale specifice zonei Călărași. De asemenea, festivalul aduce împreună grupuri de folclor din întreaga țară și din străinătate, oferind astfel ocazia de a descoperi și de a învăța despre diferitele tradiții și culturi.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide