Filipescu: „Dacă până la 1 noiembrie nu sunt medici pe toate specialităţile, rupem contractul cu Tetraedru”

Rodica Dohot. În prima săptămână a lunii iunie, Tetraedru Medical Consulting, firma care se ocupă de manageriatul spitalului de la Călăraşi, şi-a desemnat un nou director în locul doctorului Şerban. Fostul manager a declarat la acea vreme că motivele ar fi unele de natură financiară, ulterior declarând că doreşte să îşi continue cariera de medic ortoped la o unitate spitalicească din străinătate.

În locul acestuia a fost numit Mihai Nistor, medic primar medicină de familie, un doctor de 46 de ani care a preluat frâiele Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi. Referitor la venirea noului manager, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi nu a făcut prea multe precizări, de altfel, timpul scurt neputând schiţa prea multe despre intenţiile noului manager. „L-am cunoscut pe noul manager de la spital. Nu pot să spun cum vede el lucrurile după două săptămâni. Trebuie să-l las cel puţin o lună să vadă şi el cum stau lucrurile. Pentru noi lucrurile sunt foarte clare. La 1 noiembrie 2013 ar trebui să fie medici pe toate specialităţile. Dacă nu, rup contractul cu ei.”, a spus Filipescu. Discuţii s-au purtat şi pe marginea noii organigrame, adoptate de consilierii judeţeni într-o şedinţă recentă. „Referitor la noua organigramă, pot spune că nu am intrat în amănunt. Chiar dacă sunt sau nu mulţumit, este treaba lor acolo cum se organizează. De aia sunt manageri. Să îşi facă organigrame, să se reabiliteze. Singura mea pretenţie este ca actul medical să se desfăşoare corespunzător. Despre noul manager pot să vă mai spun că i-am sugerat să reia discuţiile cu medicii care au plecat, chiar unul dintre medicii neurologi a spus că se mai gândeşte dacă vine sau nu înapoi.”, a declarat Răducu George Filipescu.

Cu privire la activitatea fostului manager Şerban, preşedintele Filipescu s-a arătat mulţumit de faptul cum a condus spitalul, în special de cum s-a ocupat de ambulatoriu. Singura nemulţumire a lui Filipescu a fost aceea că fostul manager Şerban trebuia să fie mai diplomat în relaţiile cu medicii, să nu existe acele speculaţii cu privire la faptul că doctorii au plecat din cauza lui. „Managerul de dinainte nu trebuie blamat. El chiar a făcut lucruri bune. Unul dintre ele este că a pus foarte bine la punct ambulatoriul, care acum funcţionează excelent şi asta se datorează fostului director Şerban. Că el a acordat foarte multă atenţie ambulatoriului şi a ciupit un pic din spital, asta a fost forma lui de organizare, inclusiv comportamentul lui faţă de colegi, puţin superior, asta l-a îndepărtat de oameni şi întotdeauna, când sări calul eşti sancţionat. Pe mine nu m-a deranjat comportamentul lui. Singura problemă este că a creat nişte disensiuni majore şi anumiţi medici au plecat, dar asta nu m-a deranjat.”, a precizat Filipescu.

Etichete:

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide