Flavian Tarţa: „Am ratat cu seninătate”

(foto caon.ro)

Sorin Anghel. Dunărea Călăraşi a debutat cu stângul în 2015. Echipa de futsal a pierdut meciul din deplasare, cu Muncitorul Reşita. Bănăţenii s-au impus cu scorul de 8-7 la capătul unui joc spectaculos. Eroul călărăşenilor a fost Flavian Tarţa, autor a trei goluri!

Flavian, felicitări pentru hattrick-ul reuşit la Reşita. Ai mai înscris vreodată trei goluri într-un meci?

Flavian Tarţa: Mulţumesc! Ar fi fost mai bine ca eu să nu înscriu niciun gol, dar echipa să câştige. Nu am mai reuşit niciodată până acum un hattrick. Am mai dat două goluri cu cei de la Clujana Cluj-Napoca.

Ai reuşit două sau trei goluri?

Potrivit crainicului sălii, am dat trei goluri. Primul nostru gol a venit după un corner pe care eu l-am executat. Am trimis mingea în faţa porţii, un jucător de la Reşita a pus piciorul şi mingea s-a dus în poarta lor. Eu nu sunt un marcator prin definiţie. Am mai mult sarcini defensive. La fotbal joc fundaş central sau fundaş stânga, iar la futsal am grijă de apărare.

Cum ai trecut de la fotbal la futsal?

Eram hotărât să renunţ la fotbal. A fost o perioadă în care accidentările pe care le-am avut m-au împiedicat să progresez. Atunci a apărut fenomenul futsal în Călăraşi şi am fost foarte atras să joc pentru Dunărea. Îmi place foarte mult acest sport, dar păcat că nu este suficient de mult dezvoltat.

E mai greu la futsal decât la fotbal?

La futsal, 80% din joc constă în tactică. Poate şi din cauza asta lumea care se uită la futsal de pe margine se plictiseşte foarte repede. Mie îmi place foarte mult. La fotbal este nevoie de mai multă pregătire fizică, risipa de efort este mult mai mare.

Cum a fost meciul de la Reşita?

Am întâlnit o echipă arţăgoasă, care ne-a hărţuit tot timpul. A fost un meci greu. Şi-au dorit foarte mult să câştige. Au avut şi sprijinul publicului. Pentru spectatori, a fost o partidă foarte frumoasă.

Ai jucat de la început?

Nu, am intrat pe parcurs, dar am jucat destul de mult. Antrenorul este cel care decide.

Care sunt principalele tale calităţi?

Nu sunt nici tehnic, nu am nici viteză, forţă sau detentă, dar înţeleg foarte mult din punct de vedere tactic. Sunt un tip cerebral. Cred că acesta este şi motivul pentru care sunt atras de futsal.

Ţi se pare fitească supărarea celor de la club după înfrângerea de la Reşita?

E normal să fie supăraţi din moment ce noi porneam ca favoriţi.

Acum se câştigă bani frumoşi la minifotbal, sport apropiat de futsal. Dacă ai avea o ofertă bună de la minifotbal, ai putea pleca de la Dunărea?

Nu aş spune nu unei oferte mai bune, dar deocamdată nu m-a căutat nimeni. M-aş duce la mai bine, normal, aşa ar face toată lumea. Acum sunt la Dunărea şi sunt tare fericit că joc în Liga I.

Ai plâns vreodată după vreun meci?

Nu sunt un tip emotiv. N-am plâns nici măcar atunci când eram mic.

Care este antrenorul cu care ai lucrat şi pe care nu mai doreşti să-l întâlneşti?

Eu nu am avut probleme cu nici un antrenor. Am intrat pe teren atunci când mi s-a cerut, am acceptat şi statutul de rezervă. Nu am fost un jucător problema niciodată. M-am înţeles bine cu toată lumea.

Va promova echipa de fotbal a Dunării în Liga a 2-a?

M-aş bucura foarte mult pentru cei de la iarbă. Călăraşiul merită o promovare. Voi merge să îi susţin de fiecare dată.

Care a fost cel mai frumos moment pe care l-ai trăit până acum în cariera ta sportivă?

Promovarea în Liga I cu echipa de futsal m-a marcat profund. Am fost foarte fericit atunci şi mândru de acea performanţă.

Care este fotbalistul tău preferat?

Gerrard.

Ce ţi-a lipsit ca să ajungi fotbalist mare?

Au fost anumite decizii pe care le-am luat în trecut, dar nici nu am avut oferte ca să plec mai sus. Am jucat numai în Liga a 3-a şi Liga a 4-a.

Tocmai ce te-ai despărţit de Dunărea Ciocăneşti. Unde vei juca în retur?

Nu am discutat nimic concret, dar este posibil să mă duc la Ulmeni.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide