Futsal / Calificarea în play-off s-a realizat

Sorin Anghel. Dunărea Călăraşi nu mai poate pierde locul şase în Liga I de futsal. Asta înseamnă că formaţia antrenată de către Marian Şotârcă a pătruns în faza play-off-ului, dar deocamdată nu îşi cunoaşte numele adversarului de care va avea parte în faza următoare a competiţiei.

Acum, călărăşenii stau şi urmăresc bătălia pentru locul trei, poziţie pe care s-ar putea clasa FK Odorheiu Secuiesc, City US Tg. Mureş, United Galaţi şi Spicom Sfântu Gheorghe. În runda următoare, programată tocmai pe 22 martie, cele patru formaţii enumerate mai sus vor juca adevărate meciuri derby.

Sâmbătă, Dunărea a trecut cu 5-1 de Clujana Cluj-Napoca, formaţie care ocupă ultimul loc în clasament. Chiar dacă diferenţa de scor a fost una mare, gazdele s-au întrebuinţat serios, deschiderea scorului producându-se destul de târziu. Flavian Tarţa a fost primul călărăşean care a vârât coţofana în plasa porţii adverse. În repriză a doua, călărăşenii s-au descătuşat şi au reuşit să încânte publicul cu încă patru goluri. Ardelenii nu s-au întors către casă fără să marcheze şi astfel s-a scris istoria unui meci în care gazdele şi-au arătat forţa.

În acest moment, la Călăraşi lucrurile sunt foarte clare. Echipa de futsal nu a avut un sezon tocmai grozav, dar jucătorii speră să se revanşeze în faţa publicului printr-un rezultat surprizator în play-off. Indiferent de adversarul pe care îl vor avea, e clar că formaţia călărăşeană va porni cu şansă a doua.

Liga I de futsal intră într-o scurtă pauză în perioada imediat următoare. Vacanţa este provocată de meciurile pentru calificarea la Euro 2016 care se vor desfăşura exact în Sala Polivalentă din Călăraşi. Dintre jucătorii Dunării, singurul care a fost convocat este Ionuţ Movileanu. Pentru a se califica direct la „europenele” de anul viitor, din Serbia, România trebuie să câştige o grupă din care mai fac parte Portugalia, Kazakhstan şi Georgia. Tricolorii pornesc cu şansa a doua, lusitanii fiind consideraţi drept marii favoriţi. Clasarea pe locul al doilea la finalul competiţiei ce va avea loc între 18 şi 21 martie în oraşul de pe Borcea nu ar reprezenta o catastrofă pentru România din moment ce această poziţie asigură prezenţa la barajul de calificare.

Meciurile de futsal pe care echipa naţională le va juca în Sala Polivalentă sunt cât se poate de importante. Din acest motiv, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, va fi prezent miercuri, 18 martie, la Călăraşi, acolo unde va vizita sediul AJF Călăraşi, Complexul Sportiv Tineretului şi va susţine o conferinţă de presă la sediul Consiliului Judeţean.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide