Futsal / Greul d-abia acum începe!

Sorin Angel. Ideea futsalului la Călăraşi a pornit din biroul lui Viorel Ivanciu, omul care se face “responsabil” de tot ceea ce se petrece la Dunărea Călăraşi. După numai un sezon de activitate, călărăşenii au ajuns pe prima scenă.

În prima parte a sezonului, echipa a fost condusă de către Virgil Bogatu, cel care a avut în grijă şi vestiarul de la stadion, nu doar pe cel de la sală. Dunărea a încheiat turul în prima parte a clasamentului, dar nimeni nu a îndrăznit să spere cu adevărat la promovare.

Venirea lui Marius Pârciu, adus la insistenţele Federaţiei Române de Fotbal, a fost considerată ca fiind nepotrivită într-un moment în care banii lipseau, echipa era pe o poziţie nesperat de bună, iar toţi vedeau în Bogatu tehnicianul ce se potriveşte ca o mănuşă Dunării. Cu timpul, Pârciu a fost asimilat de către călărăşeni şi totul a decurs perfect la echipa de futsal. Formaţia de pe malul Borcei şi-a asigurat promovarea încă de la Tg. Mureş, iar în week-end-ul trecut, când s-a desfăşurat etapa de la Călăraşi, jucătorii, antrenorii şi conducătorii au sărbătorit împreună cu publicul o performanţă rară.

De acum înainte, Dunărea va avea o cu totul altă viaţă. S-a dus vremea în care jucătorii mergeau în deplasări doar de plăcere. Lotul trebuie întărit serios, însă nu trebuie să fim atât de pesimişti încât se spunem că echipa de acum nu are şanse să evite retrogradarea. Marius Pârciu ştie bine ce transferuri trebuie să facă, iar cei care au datoria să i le aprobe trebuie să ştie că în echipa naţională de futsal evoluează câţiva băieţi ce sunt legitimaţi la echipe modeste din Liga a 3-a la futsal. Ca urmare, strategia pentru sezonul viitor trebuie gândită astfel încât futsalul să ajute fotbalului, invers faţă de anul acesta. Deocamdată, marea problemă o reprezintă banii. Dar de ce se vrea performanţă la handbal, aceasta trebuie urmărită şi la fotbal.

Prin performanţa de la futsal, oameni precum Cosmin Onofrei, Mirel Condei ori Mircea Ştefan au intrat în istoria Călărăşiului. Marin Tudor a reuşit 30 de goluri în acest sezon, fiind golgheterul echipei. Publicul a fost extraordinar în week-end-ul trecut, atunci când Sala Polivalentă a fost arhiplină. De remarcat şi faptul că Dunărea Călăraşi nu beneficiază de prea multă popularitate în rândul oamenilor de sport din oraş din cauza rezultatelor slabe de la fotbal. Însă atunci când vine vorba de futsal, lucrurile stau cu totul altfel.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide