Futsal/Cupa României/Ar fi fost prea frumos!

Dunărea Călăraşi – Progresul Focşani 1-2

Sorin Anghel. Călăraşiul a fost Capitala futsalului românesc la începutul acestei săptămâni. Echipa naţională a ţării noastre a disputat o „dublă” împotriva Belgiei. Tricolorii au câştigat ambele partide, 4-3 şi 5-2, având acum un moral excelent înaintea turneului de calificare ce se va desfăşura în perioada 27-30 martie la Riga – Letonia. Adversarii de acolo vor fi Rusia, Kazahstan şi Letonia.

Turneul final al Campionatului European de Futsal va avea loc anul viitor în Belgia. Publicul călărăşean a primit cu bineţe echipa naţională a României. Pe lângă încurajările din tribune, a impresionat un mesaj afişat de către Red Dogs Călăraşi. „În inima Bărăganului trăim şi simţim româneşte. Tot ce este tricolor nu se discută, se iubeşte!” a stat scris pe un banner al ultraşilor dinamovişti din Călăraşi.

Aceeaşi suporteri sunt cei care anul trecut, la un meci de-al Dunării, au afişat mesaje dure la adresa lui Costică Sima, preşedintele de atunci al clubului. „Sima, preşedinte amator, ai distrus echipa fanion” a fost mesajul de atunci al ultraşilor.

Cele două meciuri ale echipei naţionale de futsal au fost transmise de către postul tv Digisport 3. De aceeaşi mediatizare s-a bucurat şi meciul dintre Dunărea Călăraşi şi Progresul Focşani. Oaspeţii s-au impus cu scorul de 2-1 datorită experienţei superioare. Moldovenii sunt pe locul patru în primul eşalon şi au venit pe Borcea cu cei mai buni jucători.

Modul în care formaţia călărăşeană a fost eliminată din Cupa României, faza optimilor, este cât se poate de frustrant. Gazdele au condus cu 1-0 la pauză, autorul golului fiind Marin Tudor. După pauză, Progresul a întors rezultatul în numai două minute. Finalul jocului n-a reprezentat altceva decât un asalt al Dunării asupra porţii adverse. Acelaşi Marin Tudor a fost aproape de a trimite meciul în prelungiri, dar a ratat. Impresia generală rămasă în urma acestui meci este cât se poate de bună.

Călărăşenii lui Marius Pârciu au demonstrat că se pot bate de la egal la egal cu orice adversar. În aceste condiţii, o promovare nu trebuie să sperie pe nimeni. Mai trebuie doar bani. Valoare există nu doar la nivelul staff-ului tehnic, sosirea lui Pârciu la Călăraşi reprezentând un mare plus, ci şi la nivelul lotului de jucători.

Cel mai important lucru îl reprezintă reacţia publicului, care s-a comportat exemplar pe toată durata jocului. Dunărea are programate următoarele meciuri oficiale în perioada 9-10 martie la Odorheiu Secuiesc, pe terenul echipei cu care se luptă pentru promovare.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide