Gabriel Rădulescu, primar Independenţa: „Mi-am propus să implementez ideea de buget participativ bazat pe propunerile cetăţenilor”

Mircea Brânduşă. Gabriel Rădulescu, noul primar ales al comunei Independenţa, face parte din noul val al tinerilor dornici să facă administraţie publică de performanţă. Are o experienţă bogată şi este gata să reformeze din temelii administraţia din Independenţa. Potrivit declaraţiilor sale, în cel mult 2 ani de la data învestirii sale ca primar, Independenţa va fi cea mai curată comună din judeţ. Mai multe detalii despre ce fel de primar se doreşte a fi şi proiecte de viitor, în rândurile de mai jos.

Rep: Pentru început domnule Rădulescu, un scurt cv al dvs?

G.R.: Am 36 de ani, sunt căsătorit şi am un copil. Sunt absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi am o experienţă de 8 ani în calitatea de consilier judeţean. Mă simt onorat că în cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi să fiu membru (4 ani) şi secretar (4 ani) al Comisiei de Studii, Prognoze Economice-Sociale, Buget-Finanţe, Integrare Europeană şi Administrarea Domeniului Public şi Privat al judeţului.

Rep: De ce aţi ales să candidaţi? Aţi avut statut de chalenger?

G.R.: Nu m-am considerat niciodată într-o competiţie cu nimeni. Am vrut să demonstrez oamenilor din comuna Independenţa că sunt o alternativă viabilă faţă de modul cum s-a făcut administraţie până la venirea mea în primărie. Sunt un tânăr ambiţios, energic, absolvent a două Universităţi de stat cunoscător a două limbi străine şi mă consider împlinit atât în plan familial cât şi profesional.

Rep: Ca primar, cum vedeţi munca în administraţia publică?

G.R.: În administraţia publică este la fel ca în orice domeniu. Dacă îţi faci treaba cu pasiune şi interes rezultatul nu are cum să nu fie unul de succes.

Rep: În consiliul judeţean cu ce v-aţi ocupat?

G.R.: Din postura celor mai sus enumerate am luat parte la elaborarea şi aprobarea bugetului judeţean Călăraşi timp de 8 ani aşa că activitatea în cadrul primăriei Independenţa nu poate fi una mai dificilă dinb punct de vedere administrativ. Privesc totul cu foarte mult optimism.

Rep: Ce fel de primar vă doriţi să fiţi în acest mandat?

G.R.: Îmi doresc cu toată puterea să fiu un primar al vremurilor pe care le trăim, un primar al digitalizării şi eficientizării activităţii din instituţia primăriei, un bun gospodar şi un om aflat în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii comunei Independenţa.

Rep: Veţi apela şi dvs la un consilier personal?

G.R.: O să fac treaba primarului prin propriile forţe, nu cum se întâmpla în trecut când fostul primar beneficia de sfaturile unui consilier personal şi ale unui domn avocat, servicii care costau contribuabilul din comună aproximativ 540 milioane lei vechi pe an.

Rep: Legat de problemele cu care se confruntă comuna Independenţa, care va fi abordarea dumneavoastră în mandatul 2020-2024?

G.R.: Cu siguranţă în comuna Independenţa s-au întâmplat şi lucruri bune dar în acelaşi timp s-au întâmplat şi foarte multe lucruri făcute superficial. Cu acestea din urmă am o mare problemă. În anul de graţie 2020 consider că trebuiesc asigurate condiţiile minime de viaţă şi civilizaţie tuturor locuitorilor, şi anume: apă curentă, canalizare şi asfaltarea tuturor străzilor de interes public din comună. Acesta este un deziderat obligatoriu, oricare altă dorinţă venind după efectuarea acestor investiţii.

Rep: Ce trebuie să învăţăm din această pandemie domnule Rădulescu?

G.R.: Această pandemie prin care cu greu trecem, ne-a arătat o faţă pe care unii o conştientizăm dar cu greu îi vedem efectele şi anume digitalizarea activităţii şcolare. Un primar cu viziune şi-ar fi dat seama de nevoia digitalizării şi ar fi putut să asigure achiziţia din bugetul consiliului local a unor tablete electronice pentru fiecare elev al comunei.

Rep: De ce PSD, de ce Vasile Iliuţă?

G.R.: Am ales PSD pe ultima sută de metri, atunci când PNL mi-a întors pur şi simplu spatele: Mă bucură faptul că fac parte din echipa d-lui Vasile Iliuţă. Domnia sa a demonstrat faptul că atât în afacerile personale cât şi în administraţia publică este un foarte bun conducător. Personal am o foarte bună relaţie cu preşedintele Consiliului Judeţean şi sper ca împreună să realizăm lucruri bune în comunităţile pe care le conducem.

Rep: Cu ce echipă veţi lucra în acest mandat?

G.R.: Am încercat pe cât posibil să coagulez în jurul meu o echipă tânără, ambiţioasă şi dornică de rezultate pozitive. Din echipa mea fac parte oameni tineri dar şi oameni cu experienţă, oameni care sunt împliniţi familial, material şi care cred eu că vor binele comunităţii.

Rep: Cu ce vă începeţi mandatul? Ce fel de politică veţi duce? Economic, cum veţi aborda lucrurile?

G.R.: În primul rând, experienţa celor 8 ani petrecuţi în cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi m-a făcut să înţeleg arhitectura instituţiilor statului român şi să ştiu ceea ce trebuie făcut pentru îndeplinirea unor investiţii atât de necesare comunei noastre. Repet, eu nu o iau de la zero şi sunt absolut sigur că rezultatele nu vor întârzia să apară. În al doilea rând, voi face tot ce este posibil ca să explic cetăţenilor comunei Independenţa care este situaţia financiară a comunei. În acest sens, mi-am propus să implementez ideea de buget participativ. Această noţiune este una des folosită în administraţie, şi anume primărie alocă o sumă din bugetul anual după care cetăţenii vin cu opinii cum ar trebui cheltuită, investită acea sumă alocată anterior. Toată lumea trebuie să conştientizeze că banul public este al nostru, al tuturor şi risipa trebuie să înceteze.

Rep: Care sunt priorităţile primarulu i Rădulescu în acest mandat?

G.R.: În doar câteva cuvinte, infrastructura comunei este prioritatea mea. Aici includ modernizarea reţelei stradale, reţeaua de apă, reţeaua de canalizare şi aducţiune cu gaze naturale în întreaga comună. Mi-am propus ca peste doi ani comuna Independenţa să fie cea mai curată localitate din judeţ.

Rep: În pragul sărbătorilor de iarnă, ce mesaj transmiteţi locuitorilor?

G.R.: Le mulţumesc pentru încrederea şi susţinerea acordată la scrutinul din 27 septembrie. Le transmit multă sănătate şi să fim fericiţi de sărbători!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide