Grigore Dumitru: „În 2012, când am preluat Primăria, oamenii înotau în noroaie”

Grigore Dumitru este primar al comunei Sohatu de două mandate, ceea ce înseamnă 8 ani dedicaţi concetăţenilor săi. Din bătrâni se spune spune că omul sfinţeşte locul, iar primarul Dumitru Grigore l-a sfinţit aşa acum a ştiut el mai bine, respectând oamenii şi apreciindu-i pe fiecare în parte pentru ceea ce sunt. La rândul său, s-a dovedit a fi stimat, apreciat şi respectat de toţi cei care i-au oferit încredere atâţia ani şi cărora li s-a dedicat tot timpul pentru a le face viaţa cât mai uşoară. Este simplu, este modest şi l-ai putea asculta ore în şir vorbind despre oamenii locului, despre administraţie, despre investiţiile făcute şi despre planurile sale de viitor.

Rep: Domnule primar cum arăta comuna Sohatu în 2012 când aţi preluat mandatul de primar pentru prima oară?

D.G.: Nu exista aproape deloc iluminat stradal. Drumurile erau vai de ele, oamenii înotau prin noroaie, nu aveam mai nimic prin comună. Până în 2012, în satele aparţinătoare Progresu şi Sohatu nu exista decât câte un kilometru de drumuri pietruite. Nu mai amintesc de altele!

Rep: Cum au fost primii 4 ani ca primar în fruntea comunităţii din Sohatu ?

D.G.: În nici un caz nu a fost cum îşi închipuie alţii această funcţie. Ca primar, fiecare zi este un nou început! Poţi să te-aştepţi la ceva uşor sau la ceva mai greu de realizat, de care locuitorii chiar au nevoie şi nu ştii cum să-l faci în sprijinul lor. Ce nu putem schimba este doar lăsat de Dumnezeu, atât! În rest, putem face orice, nimic nu este imposibil! Dar la nivel de comunitate, fiindcă suntem destul de săraci, nu ne permitem de multe ori şi imposibilul. Însă, puţin, câte puţin, s-a ajuns la realizări care, în primul rând, m-au schimbat şi pe mine pentru că am încercat să fac, împreună cu echipa mea de consilieri, lucruri frumoase şi utile pentru oameni, atât cât s-a putut.

Rep: În acest al doilea mandat cum au decurs lucrurile din punct de vedere economic, administrativ şi politic?

D.G.: Să fie clar, într-o primărie nu doar primarul are un merit, ci toată echipa cu care lucrează, de la paznic, până la cel mai înalt funcţionar. Din păcate, acest mandat, mai ales pe final, a fost unul dificil. Nu am putut realiza tot ce mi-am propus. Lipsa fondurilor financiare şi-a spus cuvântul. În acest context, am rămas pe dinafară cu un proiect deosebit de important pentru comunitate, respectiv, modernizarea prin asfaltare a 12 km drumuri de interes public local. Din punct de vedere politic, doi dintre consilierii locali au migrat în tabăra adversă şi nu au mai fost de acord cu multe dintre iniţiativele propuse de mine.

Rep: Domnule primar,prezentaţi lista principalelor realizări din acest mandat?

I.C.: Printre cele mai semnificative proiecte finalizate a-şi aminti următoarele: Cadastru general pe întreg terenul extravilan; Punerea în posesie a tuturor locuitorilor pe toate anexele validate; Realizarea şi modernizarea iluminatului public stradal prin tehnologie led la 812 stâlpi; Pietruirea reţelei stradale în întreaga comună; Înfiinţare bază sportivă, sat Sohatu; Înfiinţare parc, cu gradene, mobilier adecvat, respectiv bănci şi coşuri de gunoi în satul Sohatu; Reînfiinţarea echipei de fotbal, Viitorul Sohatu, înscrisă în Liga a V-a în competiţiile organizate de AJF Călăraşi.

Rep: Ce obiective aveţi pentru viitor dacă veţi mai fi ales primar?

D.C.: Este clar că nu ne putem opri aici. Voi încerca, eu şi echipa mea de consilieri, să facem ce ştim noi mai bine pentru concetăţenii noştri care ne-au creditat cu încredere, respectiv: Înfiinţare reţea gaze naturală, proiect ce va fi posibil printr-un parteneriat cu oraşul Budeşti şi comunele Vasilaţi, Gălbinaşi, Sohatu, proiect cofinanţat de societatea Nutricom Olteniţa; Înfiinţare reţea apă potabilă; Înfiinţare reţea canalizare; Modernizarea prin asfaltare a 12 km străzi interes public local; Construire cămin cultural sat Progresu.

Rep: Domnule primar, care este mesajul dumneavoastră către locuitorii comunei Sohatu privind această campanie electorală?

D.G.: Stimaţi concetăţeni, vă aduceţi aminte că acum 8 ani când am preluat funcţia de primar al comunei Sohatu eram cu toţii aproape fără speranţă că vom putea ieşi la lumină. Anii au trecut şi treptat, treptat am reuşit să intrăm în linie dreaptă, cu multe dintre investiţii şi mă refer aici la drumurile pietruite, la demararea lucrărilor de asfaltare, la modernizarea iluminatului public stradal, proiecte extrem de importante pentru o comunitate ca a noastră. Vă mulţumesc dumneavoastră pentru răbdarea de care aţi dat dovadă de-a lungul acestor ani şi vă asigur că în cazul în care voi fi reales voi duce la bun sfârşit toate obiectivele şi toate proiectele pe care vi le-am făcut cunoscute. Vă doresc multă sănătate!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide