Handbal / Sâmbătă vine vacanţa

Sorin Anghel. După o pauză foarte lungă, CSM Călăraşi a reintrat în programul competiţional. Miercuri după-amiaza, formaţia antrenată de către Sabin Dacau a trecut cu 49-23 de Universitatea Târgovişte. În mod absolut normal, meciul a fost unul fără istoric. Tehnicianul călărăşenilor a profitat de această ocazie şi a trimis în teren mai mulţi juniori care săptămâna trecută au obţinut titlul de vicecampioni naţionali cu CSS Călăraşi la turneul final destinal juniorilor mari.

Cel mai important câştig al sportului călărăşean din ultimii ani este reprezentat de juniorii pe care Ioan Bota i-a scos de la CSS Călăraşi. Antrenorul Sabin Dacău mărturiseşte că va reţine în lotul de la CSM Călăraşi 5 jucători tineri, care să poată creşte alături de vedete precum Mocanu sau Lokodi.

Călăraşiul a găzduit turneul final şi multă lume şi-ar fi dorit ca medaliile de aur să rămână pe malul Borcei. N-a fost să fie. Victoria celor de la Baia Mare este una lipsită de orice dubiu. Călărăşenii trebuie să privească partea plină a paharului. Fără să facă blaturi şi fără să cumpere arbitri, au reuşit să ajungă până în ultimul act al competiţiei. În plus, Sala Polivalentă a fost arhiplină la fiecare meci al călărăşenilor, astfel că nimeni nu mai poate spune acum că fotbalul este sportul rege în Călăraşi.

În ultima etapă a acestui sezon, handbaliştii de la CSM Călăraşi se vor deplasa la Iaşi, acolo unde sâmbătă vor da piept cu echipă locală, Politehnica. Meciul este unul lipsit de miză şi nu reprezintă altceva decât o excursie în Moldova. Din vară, călărăşenii pornesc munca de la zero. Primarul Daniel Dragulin le-a promis tuturor că nu vor mai fi probleme de ordin financiar, astfel că promovarea poate fi atacată. Dumitru Chirilă, directorul CSM Călăraşi, nu vrea bătăi de cap şi îşi doreşte înfiinţarea Handbal Club Călăraşi, astfel încât municipalitatea să poată avea mai mult libertate de “exprimare” din punct de vedere al actelor contabile.

Antrenorul Sabin Dacău mai are nevoie de o extremă stângă, un portar de acelaşi nivel cu Alexandru Vasiliu şi un inter dreapta. O listă cu eventualele ţinte există, însă rămâne de văzut dacă handbaliştii cu valoare vor avea curajul să ajungă la Călăraşi după ce anul acesta au existat întârzieri salariale chiar şi de patru luni. Pentru a se evita blocajele financiare, ideea lui Chirilă, de a se înfiinţă CSM Călăraşi, trebuie pusă în practică. Oameni care se pricep la handbal în Călăraşi există. Mai trebuie doar ca cineva să priceapă că uneori trebuie să îţi doreşti mai mult dacă vrei să intri în lumea bună a sportului românesc.

Etapa a 25-a / Miercuri, 22 mai
HC Buzău – ACS Interhandball    29-32
HC Vaslui – Dinamo II Bucureşti    46-29
CSM Călăraşi – Univ. Târgovişte    49-23
LPS Piatra Neamţ – Politehnica Iaşi    24-34
CSM Focşani – ACS Handbal TL    24-16
Univ II Suceava – Univ. Galaţi    39-32
CSA Steaua – CSM Bacău        32-39

Etapa a 26-a/Sâmbătă, 25 mai
ACS Interhandball – CSA Steaua
CSM Bacău – Univ. II Suceava
Univ. Galaţi – CSM Focşani
Politehnica Iaşi – CSM Călăraşi
Univ. Târgovişte – HC Vaslui
Dinamo II – HC Buzău  44-33
ACS Handbal TL – LPS Piatra Neamţ

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide