Iar o să mergeţi pe vârfuri?

Foto: Arena

Sorin Angel. După succesul Dunării de la Lieşti, scor 3-2, nu e cazul să ne entuziasmam prea tare. Este complet greşit să ne apucăm acum să ridicăm statui pentru că echipa a obţinut trei puncte pe terenul unei nou-promovate. Dar asta nu înseamnă că munca celor din teren nu trebuie răsplătită cu aplauze de către suporteri, cu bani de către conducere şi cu vorbe alese de către presa.

Victoria de la Lieşti este una care face parte din plan. Scorul consemnat la finalul jocului pe tabela de marcaj este unul strâns, însă Dunărea a dominat autoritar partea a doua a meciului şi putea chiar să facă golaveraj. Numai că oamenilor din compartimentul ofensiv le-a lipsit concentrarea.

Valentin Andrei a deschis balul din comuna gălăţeană printr-un gol reuşit în minutul 5, însă două minute mai târziu gazdele au egalat situaţia pe tabela de marcaj din penalty. Luaţi de val, moldovenii au reuşit să preia conducerea pe tabela de marcaj, numai că Bodo Kanda, aflat în formă după meciul slab de la Voluntari, a restabilit egalitatea înainte de pauză. În repriza a doua, oportunistul Super Mario Şerban a readus Dunărea în avantaj şi a stabilit scorul final.

Jocul echipei nu a strălucit sâmbătă, Dunărea nu a fost tocmai modernă, dar importante sunt cele trei puncte care au ajuns în visteria clubului condus de către Costică Ştefan. Preşedintele a învăţat din greşelile trecutului şi după ce la Feteşti şi-a felicitat formal băieţii din vestiar, acum s-a bucurat alături de aceştia, i-a îmbrăţişat şi i-a pupat. Bravo! Echipa are nevoie de afecţiune.

Astăzi, Dunărea are un nou meci, de data aceasta pe teren propriu. La Călăraşi vine Gloria Popeşti – Leordeni, o altă nou-promovată, o echipă incomodă, care a luat un punct la Ştefăneşti, acolo unde elevii lui Mirel Condei au pierdut în prima etapă a sezonului regulat. Toate meciurile jucate de către Dunărea până acum merită o privire retrospectiva. O punere în lumina lucidă. După o eventuală calificare în play-off, vom uita, omeneşte, de cele rele. Şi au fost multe până acum. Paşii greşiţi, echipele alcătuite prost, tactica nefericită. Succesul cu Popeşti – Leordeni trebuie să vină la fel de normal cum a venit şi cel de la Lieşti. Mai important decât rezultatul o să fie modul în care jucătorii se vor afişa prin oraş după această partidă. Este foarte important acest lucru. Când aveau trei victorii consecutive, jucătorii mergeau pe vârfuri, aveau nasul pe sus, nu se mai suportau. Înfrângerile cu Afumaţi şi Voluntari – meciuri prost pregătite de către conducerea ce are ca obiectiv evitarea promovării – au readus echipă cu picioarele pe pământ.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide