vineri, decembrie 8, 2023
AcasăCOMUNITATEÎn zi de sărbătoare, micuții de la grădinițele din Dragalina au îmbrăcat...

În zi de sărbătoare, micuții de la grădinițele din Dragalina au îmbrăcat costumele populare

- Advertisement -

A fost sărbătoare astăzi în comuna Dragalina, Biserica din localitate și-a sărbătorit hramul de ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. Și cei mici au participat la sărbătoarea din comuna lor.

Pe lângă cei mai mari, cei mai mici locuitori ai Dragalinei, copiii de la grădinițele din localitate au îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare, frumoasele costume populare românești și au mers, alături de educatoare, la Biserica ce poartă hramul Sfinților Mihail și Gavril. Primarul comunei, Gabriel Stanciu, le-a făcut o vizită, înainte de participarea la slujbă, pentru a-i vedea cum s-au pregătit.

Și la Centrul Cultural, care poartă tot numele Sfinților Mihail și Gavril, pregătirile erau în toi pentru primirea oaspeților de astăzi. Revenind la cei mici, cele două grădinițe din Dragalina, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1, le oferă copiilor dotările și confortul de care au nevoie.

Grădinița cu program prelungit a fost reabilitată de primarul Stanciu în 2013, iar în timp sălile au fost dotate cu mobilier nou, a fost modernizată și bucătăria, iar sobele au fost înlocuite de o centrală termică pe gaz.

Pe lângă educația pe care o primesc, copiii de aici au program de somn și de masă, în fiecare zi având la meniu altceva. Astăzi, de exemplu, aveau ciorbă de aripioare și copănele de pui la cuptor. Grădinița cu program normal din centru, de lângă școală, a fost finalizată în 2020, pe un program finanțat de Ministerul Educației și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Respectă toate standardele europene de calitate în educație, condițiile oferite fiind impecabile. Ambele grădinițe au și spații de joacă generoase dotate cu mobilier nou. Și școlile din comună au fost reabilitate și modernizate în ultimii ani. Investițiile în educație și în infrastructura educațională vor continua în Dragalina cu construcția unui cămin cu 20 de dormitoare, bucătărie și sală de mese în curtea Liceului Duiliu Zamfirescu din localitate.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite