Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Călărași

Intervenție rapidă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul subsolului tehnologic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi s-au deplasat rapid la locul solicitării cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială CBRN şi o autospecială SMURD, în urma unui apel care anunţa un incendiu la Spialul judeţean.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că a fost doar un început de incendiu, care ulterior s-a manifestat mocnit la nievelul izolaţiei unor conducte, ceea ce a dus la degajarea de fum
În data de 10.02.2021, ora 14.10, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza municipiului, la Spiatalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, pentru stingerea unui început de incendiu produs la izolaţia unor conducte, în timp ce o echipă de constructori efectua lucrări de tăiere a unor ţevi într-un canal tehnologic situat în curtea interioară a spitalului şi care comunicau cu instalaţia din inetriorul subsolului tehnic al unităţii spitaliceşti.
Din fericire, la sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta mocnit, fără flacără deschisă şi cu degajare de fum la nivelul subsolului spitalului.
Un număr de 30 de persoane, 18 cadre medicale şi 12 persoane aflate în tranzit s-au autoevacuat din zona respectivă (zona unde se efectuează vaccinările) şi nimeni nu a avut de suferit vătămări sau intoxicări cu fum.
La faţa locului s-au deplasat în sprijin atât un echipaj de prim ajutor SMURD, cât şi un echipaj CBRN.
A fost evacuat fumul din canalul tehnologic şi subsolul clădirii şi au fost îndepărtate elementele deteriorate.
De asemenea, au fost prezente la intervenţie forţe şi mijloace ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţan de Jandarmi şi ale Poliţiei Locale.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide