luni, aprilie 15, 2024
AcasăCOMUNITATEInterviu | Primar Aurel Vasile: În Jegălia am modernizat tot, am investit...

Interviu | Primar Aurel Vasile: În Jegălia am modernizat tot, am investit milioane de euro în toate domeniile

- Advertisement -

Primarul comunei Jegălia ne-a oferit, într-un scurt interviu, detalii despre lansarea ineditului proiect „Teatrul la sat”, realizat de Vero Căliman, cunoscută ca Fetița Zurli. Aurel Vasile a vorbit însă și despre investițiile realizate în cultură, educație și sănătate și infrastructură.

Peste 1,5 milioane de euro s-au investit în școlile și grădinițele din comună în ultimii ani. Sportul a beneficiat de susținere fiind construit un stadion nou.

De asemenea, drumurile au fost asfaltate în proporție de 90%, urmând a fi asfaltate și celelalte până la sfârșitul acestui an. Iluminatul public va fi modernizat printr-o investiție de 1 milion de lei. Lucrările la rețeaua de gaz sunt în plină desfășurare.

Anul trecut a fost inaugurat modernul stadion de la Gâldău, terenul a fost reînsămânțat iar echipele din comună își vor putea desfășura meciurile pe acesta în foarte scurt timp.

Va fi pusă în circuitul turistic și Căsuța plutitoare, alături de Complexul Pescăresc, aceasta putând fi închiriată de oricine dorește să petreacă câteva zile pe brațul Borcea la pescuit și relaxare.

În curând elevii din Jegălia vor beneficia de masă caldă iar în scurt timp va sosi și microbuzul electric care îi va aduce pe copii la școală.

Uzina de apă, stația de epurare și rețeaua de apă și canalizare sunt funcționale iar Primăria a realizat propria stație de compost unde transformă gunoiul de grajd în îngrășământ iar profitul intră în bugetul primăriei.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite