Ion Catană: „Pe parcursul acestui an vom implementa câteva proiecte deosebit de important pentru comunitate”

Mircea Brânduşă. La aproximativ un an de când îndeplineşte funcţia de primar interimar al comunei Ulmeni, Ion Catană precizează că, din punct de vedere economic si social, primăria comunei Ulmeni nu se confruntă cu probleme deosebite. Nu există arierate, nu sunt restanţe către furnizorii de servicii şi nici către asistenţii sociali. În materialul de mai jos, Ionel Catană oferă detalii despre ceea ce înseamnă trecerea de la funcţia de viceprimar la cea de primar, despre realizări, proiecte în curs de derulare şi priorităţi pentru viitor

Rep: Domnule Catană, cum a fost trecerea de la funcţia de viceprimar la cea de primar, fie şi cu titlu de interimat?

I.C.: Ca şi primar nu prea mai am timp liber, răspund în mod direct de o sumedenie de lucruri, trebuie să fiu atent la fiecare prevedere legislativă, să fiu în permanenţă la curent cu toate proiectele oportune ce apar pentru comună, ba mă mai şi cert cu unul sau altul ce vine să bage beţe-n roate cum se spune, doar fiindcă are ceva interes, sau pur şi simplu pentru că nu cunoaşte reglementările existente în derularea oportună şi eficientă a activităţii administrative. Adică, am de lucru de nu ştiu cum să mă mai împart, nu am timp pentru familie aşa cum aş dori şi mai mă lovesc şi de tot felul de situaţii neplăcute. Cu toate acestea, am ales să mă implic în administraţie, fiindcă vreau să progresăm ca şi comună, ca şi comunitate.

Rep: Ca şi primar, relaţia cu cetăţenii cum o percepeţi? Vă sprijină în demersurile pe care le întreprindeţi? Aveţi contestatari?

I.C.: Nu am semnale negative în acest sens, însă locuitorii trebuie să înţeleagă că au în mine un primar care le reprezintă interesele, lucru pe care l-am demonstrat în decursul anilor când eram viceprimar, nu în interes personal sau mai ştiu eu ce inventează unii sau alţii. Tocmai aceia sunt cei care au interese ascunse, nu eu, care muncesc pentru comună. Probabil că dacă nu aş face nimic toată ziua sau aş sta doar în chefuri şi poveşti, mulţi dintre cei care comentează la adresa mea m-ar vorbi numai de bine. Din păcate pentru ei, acesta nu-i felul meu de-a fi. Eu sunt primar ca să muncesc pentru comunitate, fac acest lucru zi de zi cu responsabilitate şi obligaţie faţă de cetăţeni şi mă preocup în a administra Ulmeniul cât mai bine. Repet, nu pe poveşti, invenţii sau minciuni, ci la concret, pe baza realităţii economice, având ca scop găsirea celor mai bune soluţii pentru a obţine finanţări pentru proiectele de investiţii pe care le dorim în Ulmeni.

Rep: În scurtul timp de când sunteţi primar, ce aţi reuşit să faceţi?

I.C.: În acest an de când sunt primar interimar al comunei Ulmeni, am demonstrat prin activitatea mea că am proiecte importante finalizate sau în diferite stadii de execuţie, prin care comuna şi toţi cei care locuiesc aici au doar de câştigat sub forma dezvoltării şi modernizării, a strategiei de dezvoltare locală gândită de mine pentru anii 2018-2020.

Rep: Consilierii locali ce atitudine au faţă de ideile dumneavoastră, faţă de modul cum conduceţi? Cum sunt relaţiile de serviciu cu personalul din primărie?

I.C.: La acest capitol, le mulţumesc consilierilor locali fiindcă aprobă proiectele mele şi nu blochează administrarea comunei, precum şi angajaţilor primăriei cu care doresc să fim o echipă cât mai bună. Între noi trebuie să fie doar colegialitate, ceea ce se traduce prin respect reciproc şi responsabilitatea fiecăruia de a-şi îndeplini atribuţiile în scopul derulării la Ulmeni a unei administraţii cu rezultate concrete, transparenţă şi aplecată înspre nevoile cetăţenilor.

Rep: Ce realizări au fost posibile în anii 2016-2018 prin aportul dumneavoastră ca viceprimar sau primar intermar?

I.C.: Printre cele mai notabile proiecte şi lucrări finalizate de primăria Ulmeni, în ultima perioadă se regăsesc următoarele: În anii 2016-2017 s-au efectuat lucrări de modernizare a străzilor de interes public local în comuna Ulmeni pe o suprafaţă de 5.600 metri liniari. În anul 2018- s-a încheiat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a unui proiect având ca obiective: Construire staţie de epurare; Înfiinţarea a 19 km reţea de canalizare, cuprinzând toate zonele comunei; modernizarea staţiilor de pompare a apei. Tot în 2018 s-au efectuat lucrări de modernizare a străzilor de interes public local în comuna Ulmeni pe o suprafaţă de 5.046 metri liniari şi achiziţia de licenţe de Software pentru subsistemele: Avan Taxe Venituri, Avan Cont, Avan Urbis, Avan Map, Avan Regis, cu fonduri din bugetul local, ce are ca scop reducerea birocraţiei prin furnizarea de servicii descentaralizate către cetăţenii comunei Ulmeni.

Rep: În acest an 2019, ce proiecte vor fi derulate la nivelul comunei Ulmeni?

I.C.: Pe parcursul acestui an vom implementa câteva proiecte deosebit de important pentru comunitate: Modernizarea drumurilor de interes local în comuna Ulmeni, judeţul Călăraşi, finanţat prin PNDL III, care are ca obiectiv, asfaltarea a 8 km de străzi de interes public local; Reabilitare Şcoala Generală „Grigore Moisil”, clasele I- VIII; Modernizarea prin asfaltare a străzii Unirii şi construirea a 1.244 metri liniari de trotuare, cu fonduri din bugetul local.

Rep: Pe mai departe ce urmează? Ce vă preocupă?

I.C.: Muncă, muncă şi iar muncă. Iar, în tot acest timp, caut şi iarăşi caut noi oportunităţi pentru a întocmi şi alte proiecte prin care să aducem noi investiţii în comună. În acest sens, am pe lista de priorităţi două proiecte majore: 1. Înfiinţare Sistem de canalizare şi Staţie de Epurare, comuna Ulmeni, localitatea Ulmeni, jud. Călăraşi. 2. Reabilitare sistem de alimentare cu apă comuna Ulmeni, localitatea Ulmeni, jud. Călăraşi. Însă totul necesită timp şi o bună pregătire a fiecărui pas pe care-l facem. Mergem înainte! Aşa trebuie să privim lucrurile pentru a avea rezultate, iar din acest punct de vedere, reamintesc locuitorilor că mă voi implica 100% pentru a ne moderniza comuna şi a progresa an de an.

Rep: Ce mesaj transmiteţi locuitorilor comunei Ulmeni?

I.C.: Aşa cum mă cunosc de atâţia ani, îi asigur că le voi reprezenta interesele cu maximă atenţie la nivelul administraţiei locale şi judeţene. Îi aştept cu propuneri pentru dezvoltarea comunei în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea. Le transmit sănătate şi să aibă parte de oviaţă cât mai prosperă.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide