Ionel Catană şi-a prezentat proiectele şi lista de consilieri cu care candidează la Primăria Ulmeni

Ion Catană este de 2 ani primar interimar al comunei Ulmeni, iar obiectivul său major a fost identificarea de soluţii pentru problemele cu care se confruntă locuitorii, prin implicarea directă şi promptă în rezolvarea acestora, pentru dezvoltarea comunitară. A reuşit să facă foarte multe într-un timp relativ scurt, dar, desigur, nu şi-a încheiat misiunea.

„Localităţile rurale sunt pentru oameni de toate felurile, cu diverse nevoi şi interese. A schimba în bine un lucru are mai multă valoare decât a încerca să explici de ce alte lucruri nu sunt aşa cum ar trebui să fie. Datoria primarului este aceea ca tot ce întreprinde să fie în beneficiul întregii comunităţi”, ne-a declarat acesta.

Rep: Domnule primar, s-au încheiat cei 2 ani de mandat, fie şi cu titlu de interimat. Cum a fost? Greu, uşor?

I.C.: Nu a fost foarte greu pentru că veneam din postura de viceprimar, deţinând trei mandate. În opinia mea, munca în administraţia publică nu este uşoară, dar asta nu înseamnă că mă plâng că e greu. Este o chestiune căreia trebuie să-i acorzi importanţă zi de zi. Iar lucrurile care se fac într-o comunitate, pe care eu o consider o familie mai mare, trebuie prioritizate în funcţie de mai multe criterii. Unul dintre ele ar fi latura financiară. Un alt criteriu se referă la eligibilitate. Când vorbim de infrastructura unei comune, proiectele trebuie implementate cât mai repede posibil.

Rep: Ce aţi reuşit să realizaţi pentru comunitate în aceşti 2 ani?

I.C.: Am început cu paşi mici pentru că eram copilul care învăţa să meargă, dar care era şi este foarte ambiţios. Însă acum la final pot spune cu mândrie că sunt destule realizări şi anume: Reabilitare sistem de alimentare cu apă în comuna Ulmeni; Reabilitare Şcoală Generală „Grigore Moisil”; Modernizare sistem iluminat public stradal prin tehnologie led; Achiziţie buldoexcavator; Modernizare prin asfaltare străzi de interes public stradal; Construire parc în Valea lui Soare şi dotat cu mobilier stradal, respectiv bănci şi coşuri de gunoi; Construire trotuare şi dotare cu mobilier stradal; Plantat arbuşti şi trandafiri pe DN31; Construire şi dotare cămin cultural.

Rep: Care sunt priorităţile candidatului PNL Ion Catană la funcţia de primar al comunei Ulmeni, în cazul în care va fi ales?

I.C.: Lista de investiţii prioritare pentru mandatul 2020-2024 cuprinde următoarele: Înfiinţare reţea de gaze naturale pe o lungime de 50 km; Continuarea şi finalizarea lucrărilor de asfaltare a încă 12 km de străzi, proiect pentru care s-a depus în anul 2020 documentaţia la CNI în vederea obţinerii finanţării; Construirea unei săli de sport care va fi la dispoziţia tuturor copiilor şi tinerilor din localitate; Amenajarea unui teren sintetic de fotbal; Construirea unei staţii pentru distribuirea apei potabile, necesară extinderii reţelei de distribuire a apei potabile în zona de locuinţe noi construite; Înfiinţare parc lângă Grădiniţa nr. 2; Reabilitare Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil”, interior-exterior precum şi anexelor gospodăreşti ale acesteia; Reabilitarea sistemului deirigaţii din extravilanul arabil al comunei; Extinderea sistemului de supraveghere video care să acopere întreaga localitate, în vederea asigurării siguranţei locuitorilor precum şi bunurilor acestora; Modernizarea clădirii, curţii şi a gardului împrejmuitor ale Grădiniţei nr. 1 din comuna Ulmeni; Continuarea proiectului prin care comuna Ulmeni va fi înfrumuseţată prin plantarea de trandafiri, arbori şi arbuşti pe toate aleile de pe marginea DN31, precum şi dotarea acestora cu mobilier stradal respectiv, bănci şi coşuri de gunoi; Construirea unor staţii speciale pentru elevii care circulă cu microbuzele şcolare, altele decât staţiile pentru călători, pentru a fi în siguranţă şi pentru a fi feriţi de intemperii; Reabilitarea trotuarelor care necesită acest proces de reparaţii; Construirea unor alei centrale pietonale în cimitirele din comuna Ulmeni şi de asemenea asigurarea unor containere pentru colectarea gunoiului din cimitire; Înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit pentru copiii ai căror părinţi lucrează, care va funcţiona în clădirea Şcolii nr. 3 Ulmeni (Valea lui Soare), clădire ce va fi reabilitată şi dotată corespunzător.

Rep: Cu ce echipă de consilieri plecaţi la drum în noul mandat?

I.C.: Penu Marin, Florea Ion, Panciu Constantin, Paraschiv Marian, Mircea Iulian Mugurel, Cercel Gheorghe, Moldoveanu Marian, Cărăuşu Dorina, Gorneanu Nicuşor Laurenţiu, Petre Viorel, Rădoaică Nicolae, Otilişteanu Florin, Ciolacu Alexandru, Brighilă Marin, Bobocea Eugen, Anghel Adrian.

Rep: Domnule Catană, care este mesajul dumneavoastră pe care îl adresaţi locuitorilor pentru această campanie electorală?

I.C.: Dragii mei concetăţeni, iată că a sosit vremea să vin în faţa dumneavoastră şi să vă prezint proiectele pe care le-am implementat în aceşti doi ani, realizări care au schimbat în bine imaginea comunei noastre. Vă mulţumesc că aţi fost alături de mine! Vă mulţumesc că mă susţineţi să merg mai departe şi să continui lucrările începute. Totodată vreau să aduc mulţumirile mele şi domnilor consilieri locali care au sprijinit iniţiativele mele privind dezvoltarea comunei Ulmeni. Vă doresc tuturor sănătate.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide