Ionel Tatu, primar Vâlcelele: „Am în vedere, pentru mandatul următor, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii educaţionale”

Mircea Brânduşă. Aflat la primul mandat, Ionel Tatu, primarul comunei Vâlcelele, ne-a declarat că toate proiectele implementate de domnia sa au avut ca obiectiv aşezarea pe harta judeţului pe un loc fruntaş a localităţii şi îmbunătăţirea creşterii nivelului de viaţă al locuitorilor.

Rep: D-le Tatu, vă aflaţi în ultimele luni ale primului mandat de primar. Cum au fost aceşti 4 ani?

I.T.: În primul rând o mare onoare de a fi în slujba concetăţenilor mei. În al doilea rând o experienţă nouă adăugată la cea pe care am acumulat-o de-a lungul anilor în diferite funcţii, inclusiv de viceprimar în cadrul administraţiei publice locale a comunei Vâlcelele.

Rep: Aţi mizat, în acest mandat, pe cooperarea dintre sectorul public şi cel privat, în dezvoltarea de proiecte?

I.T.: De când sunt primar am privit parteneriatul public şi privat ca pe o opţiune viabilă în realizarea proiectelor pe care mi le-am propus. Acest lucru a fost posibil doar datorită unor relaţii bune dintre reprezentanţii primăriei Vâlcelele şi cei ai mediului economic, respectiv ai organizaţiilor neguvernamentale.

Rep: Prezentaţi-ne cele mai semnificative realizări din mandatul dumneavoastră.

I.T.: Modernizarea prin asfaltare a 8 km a drumului comunal Vâlcelele-Bogdana, prin PNDL I; Modernizarea prin asfaltare a 6 km a drumului comunal Vâlcelele – Floroaica, prin PNDL II; Asfaltarea a 4 km de străzi comunale de interes public local, finanţare de la Consiliul Judeţean; Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public stradal prin implementare tehnologie led; Dotarea serviciului de salubrizare cu utilaj pentru preluarea şi colectarea gunoiului de grajd; Achiziţionare tractor cu încărcător frontal şi remorci.

Rep: Care sunt lucrările aflate în curs de derulare şi stadiul acestora?

I.T.: Prin CNI, Reabilitare, modernizare şi dotare cămin cultural, stadiu execuţie 60%; Prin GAL: Modernizare teren sport Şcoala Gimnazială Nr.1 „Florenţa Albu”, în lucru; Modernizarea reţelei electrice în satele Vâlcelele şi Floroaica, proiect ce va fi finalizat la sfârşitul lunii martie.

Rep: Luaţi în calcul o nouă candidatură? De ce?

I.T.: Cu siguranţă voi candida la alegerile locale din iunie pentru încă un nou mandat. Îmi doresc acest lucru pentru a implementa proiecte noi care să îmbunătăţească viaţa locuitorilor din comuna Vâlcelele.

Rep: Ce proiecte se regăsesc în agenda dvs din mandatul următor?

I.T.: Cele mai importante investiţii pe care vreau să le implementez în următorii ani la nivelul comunei Vâlcelele sunt aducţiunea cu gaz, asfaltarea în totalitate a celor 32 km din reţeua stradală şi extinderea reţelei de canalizare. De asemenea, mă gândesc să găsesc soluţii pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport local; modernizarea serviciilor de sănătate şi sociale. Nu în ultimul rând am în vedere pentru mandatul următor modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii educaţionale; sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri local în vederea creării unor noi locuri de muncă pentru locuitorii comunei şi îmbunătăţirea bugetului local.

Rep: Ce mesaj doriţi să transmiteţi locuitorilor?

I.T.: Dragii mei concetăţeni, în urmă cu patru ani, prin bunăvoinţa şi încrederea dumneavoastră, mi-aţi acordat votul pentru primul mandat de primar. Aceeaşi bunăvoinţă şi încredere aţi manifestat şi pentru alegerea unui nou preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, în persoana domnului Vasile Iliuţă, iar, pentru comunitatea noastră, vitregită ani buni de lipsa fondurilor financiare, acum lucrurile s-au schimbat în bine. Proiectele, investiţiile, modernizarea şi dezvoltarea comunei noastre au prins contur. Planurile noastre de viitor se construiesc în echipă, astfel, putem continua ceea am început în iunie 2016. Vă doresc tuturor sănătate şi putere de muncă!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide