Ionel Tatu, primar Vâlcelele: „Prioritare pentru acest mandat sunt aducţiunea de gaz, asfaltarea tuturor celor 32 km de străzi şi extinderea reţelei de canalizare”

Mircea Brânduşă. În data de 27 septembrie, Ionel Tatu a fost reconfirmat de locuitorii comunei Vâlcelele pentru un nou mandat de primar al comunei Vâlcelele. Domnia sa afirmă în interviul de mai jos că toate proiectele implementate în mandatul său au avut ca prim ţel ridicarea nivelului de viaţă a concetăţenilor săi.

Rep: D-le Tatu, de ce v-aţi dorit încă un mandat? Ce înseamnă pentru dumneavoastră demnitatea acestei funcţii?

I.T.: În primul rând pentru continuarea şi finalizarea proiectelor demarate. În al doilea rând o experienţă nouă adăugată la cea pe care am acumulat-o de-a lungul ultimilor 4 ani ca primar, inclusiv de viceprimar în cadrul administraţiei publice locale a comunei Vâlcelele. Funcţia de primar este pentru oricine, cu atât mai mult pentru mine, o mare onoare de a fi în slujba concetăţenilor mei.

Rep: Ne puteţi spune de ce în cei patru ani de mandat aţi manifestat un interes sporit pentru cooperarea dintre sectorul public administrativ şi cel privat, în implementarea şi realizarea proiectelor?

I.T.: De când sunt primar am privit parteneriatul dintre public şi privat ca pe o opţiune viabilă în realizarea proiectelor pe care mi le-am propus. Acest lucru a fost posibil doar datorită unor relaţii bune între reprezentanţii primăriei Vâlcelele şi cei ai mediului economic, respectiv ai organizaţiilor neguvernamentale.

Rep: Prezentaţi-ne într-o listă aleatorie, aşa cum consideraţi, cele mai semnificative realizări din mandatul dumneavoastră.

I.T.: Modernizarea prin asfaltare a drumului comunal Vâlcelele-Bogdana în lungime de 8 km, prin PNDL I; Modernizarea prin asfaltare a drumului comunal Vâlcelele-Floroaica în lungime de 6 km, prin PNDL II; Asfaltarea a 4 km de străzi comunale de interes public local, finanţare Consiliul Judeţean; Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public stradal prin implementare tehnologie led; Dotarea serviciului de salubrizare cu utilaj pentru preluarea şi colectarea gunoiului de grajd; Achiziţionare tractor cu încărcător frontal şi remorci.

Rep: Care sunt investiţiile aflate în curs de derulare şi stadiul acestora?

I.T.: Prin CNI: reabilitare, modernizare şi dotare cămin cultural, stadiu execuţie 60%; Prin GAL: Modernizare teren sport Şcoala Gimnazială Nr.1 „Florenţa Albu”, în lucru; Modernizarea reţelei electrice în satele Vâlcelele şi Floroaica, proiect ce va fi finalizat la sfârşitul lunii martie anul viitor.

Rep: Ce fel de primar se doreşte a fi Ionel Tatu în acest al doilea mandat?

I.T.: Un primar al tuturor locuitorilor, un primar care să fie aproape de oameni, de problemele lor, cs eceştia să simtă că are pe cineva aproape.

Rep: Pe agenda de lucru a primarului Ionel Tatu ce priorităţi se regăsesc pentru mandatul 2020 – 2024?

I.T.: Cele mai importante investiţii pe care vreau să le implementez în următorii ani la nivelul comunei Vâlcelele sunt aducţiunea de gaz, asfaltarea în totalitate a celor 32 km ai reţelei stradale şi extindere reţea canalizare. De asemenea, mă gândesc să găsesc soluţii pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport local; modernizarea serviciilor de sănătate şi sociale; nu în ultimul rând am în vedere pentru mandatul următor modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale; sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri local în vederea creării unor noi locuri de muncă pentru locuitorii comunei şi îmbunătăţirea bugetului local.

Rep: Ce mesaj doriţi să transmiteţi locuitorilor în prag de sărbători?

I.T.: Dragii mei concetăţeni, în urmă cu 3 luni, prin bunăvoinţa şi încrederea dumneavoastră, mi-aţi acordat votul pentru al doilea mandat de primar. Aceeaşi bunăvoinţă şi încredere aţi manifestat şi pentru reconfirmarea preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, în persoana domnului Vasile Iliuţă. Aţi constatat că pentru comunitatea noastră, lipsită ani buni de lipsa fondurilor financiare, în prezent lucrurile s-au schimbat mult în bine.Proiectele, investiţiile, modernizarea şi dezvoltarea comunei noastre au devenit realitate. Planurile noastre de viitor se construiesc în echipă, astfel, putem continua ceea am început în aceşti ani. Vă doresc tuturor sănătate, putere de muncă şi să dea bunul Dumnezeu să avem cu toţii sărbători liniştite şi fericite!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide