ISJ a demarat o anchetă la Liceul Nicolae Bălcescu din Oltenița unde directoarea a lovit un elev

Profesoara Cristina Drăgan, care deținea și funcția de director interimar al Liceului Tehnologic Nicolae Bălcescu din Oltenița, a demisionat din funcție. Aceasta a fost filmată în timp ce lovea un elev al liceului. Inspectoratul Școlar Județean anunță, într-un comunicat remis astăzi, că a demarat și o cercetare disciplinară a cadrului didactic.

Referitor la materialul audio-video difuzat în mass-media în data de 19 mai 2021, în care este surprins un incident care a avut loc la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Olteniţa, vă comunicăm următoarele:

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi s-a autosesizat în urma informaţiilor primite de la presa locală şi a constituit o comisie, coordonată de inspectorul şcolar general adjunct, care s-a deplasat, de urgență, la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Oltenița.

Totodată, Inspectorul Școlar General a convocat întrunirea, în şedinţă extraordinară, a membrilor consiliului de administrație al Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, cu propunerea de aprobare a încetării detașării în funcţia de director al Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Oltenița a doamnei Drăgan Cristina. Până la momentul începerii şedinţei consiliului de administrație, doamna Dragan Cristina şi-a înaintat demisia din funcția de director.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi a emis decizia de încetare a detașării în funcția de director al Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Oltenița a doamnei Drăgan Cristina, începând cu data de 20 mai 2021.

Cercetarea disciplinară a doamnei profesor Drăgan Cristina va fi dispusă de către consiliul de administrație al unității de învățământ, conform Art.280, alin. (3A1) din Legea educației naționale, Legea nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare şi efectuată de către comisia de cercetare disciplinară constituită la nivelul unității de învățământ, conform Art. 280, alin. (4) din legea menţionată anterior.

Inspectoratul Scolar Judeţean Călăraşi va monitoriza respectarea, la nivelul unităţii de învățământ, a prevederilor Art.280 din Legea nr. 1/2011 şi va comunica rezultatul cercetării şi sancțiunile propuse.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide