ISU Călărași va beneficia de o autoșenilată de intervenție

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” Călărași au participat în această săptămână la deschiderea unui nou proiect transfrontalier prin care o autoșenilată de intervenție va fi achiziționată cu fonduri europene.

Delegația pompierilor călărășeni, formată din șase cadre militare, s-a deplasat în Bulgaria, în localitatea Pavlikeni, din regiunea Veliko Târnovo unde, în perioada 09 – 10.01.2019, a participat la o sesiune de informare privind activitățile ce urmează a fi desfășurate în cadrul proiectului RO-BG 481: Managementul eficient al situațiilor de urgență în regiunea transfrontalieră Călărași – Veliko Târnovo.

ISU „Barbu Știrbei” Călărași va fi beneficiar al unor echipamente achiziționate în cadrul proiectului RO-BG 481, finanţat prin Programul de cooperare transfrontaliera Interreg V-A Romania – Bulgaria,  Axa prioritară  3 – ,,O regiune sigură”. Obiectivul specific 3.1 ,,Îmbunătățirea managementului comun al riscurilor în zona transfrontalieră.

Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți pregătirea serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, coordonarea și reacția eficientă în caz de dezastru în zona transfrontalieră.

Acest lucru se va realiza prin crearea unei rețele comune de parteneri pentru avertizare timpurie a situațiilor de urgență, schimb de experiență prin exerciții, educarea preventivă a cetățenilor și achiziționarea, printre altele, a unor echipamente în valoare aproximativ 300.000 euro, care vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Știrbei” al județului Călărași (autovehicul pe șenile, cu remorcă, cu capacitate de rulare atât pe drumuri publice cât și în teren accidentat/afectat de situații meteo periculoase -zăpezi abundente, viscol, etc.).

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide