vineri, decembrie 8, 2023
AcasăINTERVIURIIulian Iacomi: „Avem datoria ca puterea şi forţa dată de oameni să...

Iulian Iacomi: „Avem datoria ca puterea şi forţa dată de oameni să o transformăm într-un trai mai bun”

- Advertisement -

Iulian Iacomi este candidatul organizaţiei judeţene a PSD Călăraşi la funcţia de deputat de pe poziţia a doua. Iacomi a reuşit în acest an, la alegerile locale din vară, să câştige al treilea mandat în fruntea Primăriei Lehliu Gară. Realizările sale l-au făcut să nu aibă o concurenţă reală la această funcţie. Acum, Iulian Iacomi doreşte să facă pasul către Parlamentul României, în Camera Deputaţilor. Experienţa sa ca primar îi dă încredere că poate rezolva în Legislativul României o serie de probleme cu care se confruntă marea majoritate a localităţilor din judeţ dar şi din ţară.

Rep: În vara acestui an aţi câştigat cel treilea mandat de primar în Lehiu-Gară, ce v-a determinat să luaţi decizia de a candida pentru un loc în Parlament după doar câteva luni din mandat?

I.I.: Am fost onorat de încrederea colegilor din partid care mi-au acordat toată susţinerea. Cred că toate îşi au vremea lor, inclusiv candidatura mea pentru Parlament. Nu vin de nicăieri, vin din miezul tuturor problemelor şi din mijlocul oamenilor, nu am făcut un salt uriaş spre Parlament, ci am parcurs fiecare etapă a acestui drum, pentru că am vrut să fiu pregătit, cu experienţă, să am dimensiunea reală a lucrurilor, convins fiind că doar prin cunoaştere, muncă, demnitate, perseverenţă, dăruire şi sacrificii poţi avea rezultate. Da! Am decis să continui să muncesc pentru călărăşeni şi pentru România! Să mă bat pentru o viaţă mai bună!

Rep: Consideraţi că în cele două mandate aţi reuşit să faceti tot ce v-aţi propus pentru Lehliu-Gară?

I.I.: Oamenii care m-au ales acum opt ani, dar şi aceia care nu m-au ales şi cărora le cer acum votul pentru un mandat de deputat, te fac să vezi exact realizările, viaţa lor şi traiul lor este într-o mare măsură barometrul muncii tale. Bilanţul este unul pozitiv, în ciuda contextului politic nefavorabil din ultimul an. Eu îmi privesc alegătorii în ochi fără să îmi fie ruşine, pentru că ştiu că toţi aceşti ani, prin instrumentele pe care instituţional le-am avut la îndemână, mi-am respectat toate angajamentele asumate. Preocuparea majoră a fost comunitatea şi oamenii reflectată în investiţiile derulate în infrastructură, modernizarea spitalului, a şcolilor, atragerea de fonduri structurale pentru dezvoltarea urbei, altfel spus îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi. Mă împac cu gândul că mulţumirea este prima condiţie a progresului.

Rep: Având în vedere experienţa dumneavoastră că primar, cum îi veţi putea ajuta pe colegii dumneavoastră din postura de deputat?

I.I.: Îmi doresc să fiu o voce puternică a tuturor primarilor din judeţ. Să mă lupt pentru drepturile funcţionarilor publici din primării, dar şi pentru consolidarea demnităţii primarilor, pe măsura responsabilităţilor majore pe care le au. Primarul este prea mult criticat şi prea puţin înţeles. El e adeseori în faţa unui labirint legislativ în faţa căruia riscă să răspundă chiar dacă el a avut în vedere doar interesele şi drepturile cetăţenilor. Administraţia are nevoie de un cadru legislativ coerent, uşor şi rapid de aplicat, exclusiv în interesul cetăţeanului. Voi fi partenerul primarilor în toate problemele lor, voi prelua toate iniţiativele şi, împreună cu colegii mei, le vom transpune într-un cadru legislativ adecvat.

Rep: Care sunt problemele judeţului pe care credeţi că le veţi putea realiza dumneavoastră ca deputat?

I.I.: Ca deputat doresc să continui să muncesc pentru judeţul nostru. Stă în puterea noastră să ne batem pentru locuri de muncă, pentru creşterea puterii economice a judeţului, pentru investiţii, atragerea de fonduri europene, infrastructură, modernizarea sistemului de sănătate, învăţământ, sport, cultură.

Rep: Ce relaţie veţi avea cu primarii şi locuitorii judeţului în cei patru ani de mandat?

I.I.: Voi fi o uşă permanent deschisă pentru fiecare primar şi locuitor al judeţului. Ştiu, sună electoral, dar cred că numai împreună putem să construim un viitor mai bun pentru judeţul nostru. Voi pune toată priceperea şi munca mea în slujba oamnenilor, voi continua să fac ceea ce am făcut întotdeauna, să susţin interesele fundamentale ale judeţului, comunitatea şi valorile noastre.

Rep: Cum apreciaţi echipa de candidaţi ai PSD Călăraşi?

I.I.: Consider că cel mai important lucru pentru noi, în anul 2016, este acela că suntem o echipă puternică, cu vocaţia performanţei în realizarea politicii oamenilor. Am reuşit să avem rezultate vizibile, concrete, valorizând permanent dimensiunea umană. Fiecare am demonstrat că avem capacitatea de a reprezenta, de a inova, de a construi, de a dezvolta, de a evolua, astfel încât aşteptările oamenilor să fie împlinite.

Rep: Care sunt punctele forte ale PSD în această campanie?

I.I.: PSD se prezintă în faţa alegătorilor cu o viziune bine conturată, cu un program de guvernare bine definit, cu un plan de măsuri concrete în toate domeniile menite să genereze o viaţă mai bună tuturor românilor. Oamenii, după guvernarea tehnocrată, s-au convins că social-democraţia este singura opţiune reală ce guvernează pentru oameni. Avem datoria ca puterea şi forţa dată de oameni să o transformăm într-un trai mai bun. Am învăţat de mult lecţia solidarităţii şi ştim că numai alături de oameni am câştigat fiecare bătălie. Am învăţat că important nu este ce vrem noi, personal, ci ceea ce aşteaptă românii. Cetăţenii vor oameni care să le aducă fapte, nu vorbe. PSD este un partid al faptelor, pentru oameni, este un partid care îndrăzneşte să creadă în România şi în şansa noastră ca naţiune.

Rep: Credeţi că PSD Călăraşi poate să obţină două locuri în Camera Deputaţilor?

I.I.: Dacă nu credeam nu aş fi intrat în această bătălie. Am o mentalitate de învingător, am antrenamentul curselor câştigate.

Rep: Care sunt argumentele cu care încercaţi să convingeţi electoratul pentru a vă acorda votul?

I.I.: Nu venim cu promisiuni sforăitoare şi fără posibilităţi de reuşită, dar care dau bine în discursuri. Venim cu faptele noastre. Avem soluţii concrete la probleme, ştim ce trebuie să facem şi unde trebuie să ajungem.

Rep: Cum veţi aborda aceasta campanie?

I.I. Vom duce o campanie corectă şi eficientă, totul cu respectarea regulilor de bun simţ, totul în interesul oamenilor, fără polemici sterile, fără promisiuni deşarte, fără atacuri comunicaţionale. Vom duce competiţia la nivel de idei, de proiecte, de valori. Campania, în fapt, va fi o amplă întâlnire publică cu cetăţenii, o politică „pe teren”, la faţa locului, cu oameni, pentru oameni.

Vă mulţumesc!

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite