Ivan Patzaichin, prezent la Ziua Dunării – Ziua Peștelui Dunărean

Asociaţia “Ivan Patzaichin – Mila 23” și Primăria Municipiului Călărași vă invită la o întâlnire cu Ivan Patzaichin, în cadrul campaniei Descoperă Rowmania, organizată la Călărași, cu ocazia Zilei Dunării – Ziua Peștelui Dunărean, pe 29 iunie, în Parcul Central – zona Debarcader.

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă reprezintă o serie de evenimente (mini festivaluri pe apă) organizate în orașele străbătute de râuri sau cu deschidere la lacuri, este o campanie națională de promovare a patrimoniului local și urmărește descoperirea României naturale prin promovarea mișcării în aer liber.

Obiectivul nostru este să reapropiem oamenii de natură și să-i reconectăm la aceasta, având ca instrument canotca, ca activitate – vâslitul, ca main drive – competiția și ca inspirație – mișcarea Rowmania și inițiatorul acesteia, Ivan Patzaichin.

Evenimentul constă în demonstrații de vâslit și un concurs de vâslit viteză în canotci de 10+1 locuri.

La concurs vor lua startul echipe formate din reprezentanți ai instituțiilor din Călărași și ale localităților invitate, ai companiilor private locale, liceeni, amatori ai sportului cu vâsle, echipa Rowmania condusă de Ivan Patzaichin, publicul larg etc. Fiecare echipaj va fi format din 11 concurenți, indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă.

Prin urmare, vă invităm să vă alăturați campaniei noastre și să formați o echipă cu care să luați startul în competiția Descoperă Rowmania – concurs de vâslit în canotci de 10+1 locuri.

Canotca, o „invenţie” a Asociaţiei „Ivan Patzaichin – Mila 23”, foloseşte drept vehicul de competiţie şi va fi pusă la dispoziţia echipei dvs special pentru acest scop. Construită din dorința de a promova mesteșugul românesc, canotca este denumita aşa după lotca de la care preia materialul, şi după canoe de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral “made in Romania”, cu un design unicat, făcută din lemn, preluând meşteşugul marangozilor din Delta Dunării.

Program – Descoperă Rowmania / România naturală văzută din barcă, Parcul Central Călăraşi

09:00 – 11:00 Înscrierea participanților (echipe) – zona Debarcader

11:00 – 12:00  Demonstrație de vâslit (în canotcă, kayac, canoe, skiff) efectuată de Ivan Patzaichin și sportivii legitimați la CSM Călărași

11:30 – 12:00  Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj) – zona Debarcader

12:30 – 14:30  Desfășurarea concursului de canotcă 10+1

(concurează echipe formate din: reprezentanți ai instituțiilor din Călărași și ale localităților invitate, ai companiilor private locale, jurnaliști, liceeni, amatori ai sportului cu vâsle, echipa Rowmania condusă de Ivan Patzaichin, public larg etc.)

15:00 – 15:30  Festivitatea de premiere a  concursului de canotcă 10+1 – zona Foișor

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide