Jumătate din primăriile din județ nu și-ar putea plăti singure nici măcar salariile angajaților

Discuție veche dar inertă, comasarea primăriilor comunelor mici, care nu reușesc să-și acopere nici salariile propriilor angajați din taxele și impozitele colectate, cu unele mai mari, revine ori de câte ori se mai descoperă o gaură în bugetul României.

Reducerea aparatului administrativ este în atenția Guvernului în această perioadă, însă reforma trebuie făcută de la bază, începând cu desființarea unor primării de comune sub 2.000 de locuitori, care nu fac altceva decât să consume resurse importante de la bugetul de stat.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a declarat că este de acord cu comasarea comunelor spunând că fără bani de la Consiliul Județean și din cotele defalcate din TVA și impozitul pe venit acestea nu ar putea susține nici măcar salariile propriilor angajați. Chiar și cu desființarea Consiliului Județean ar fi de acord.

„Sunt de acord cu comasarea comunelor, și chiar și cu desființarea Consiliului Județean, pentru a avea un județ sau o regiune funcțională. Nu știu dacă se va face acum, pentru că este o răspundere politică destul de mare, înseamnă desființarea de Unități Teritorial Administrative.

Pentru comunele mici e obligatoriu să fie absorbite de comunele vecine mai mari. Dacă politicienii nu vor avea curaj să își asume acest proiect vor cheltui toate resursele țării dar și din alte surse pe salarii și pe sporuri la salarii și vom avea o țară care se va dezvolta încet sau foarte încet.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide