La Grădiştea s-a reluat tradiţia organizării Zilei Comunei

Mircea Brânduşă. Ziua de 15 august a avut o dublă semnificatie pentru locuitorii din comuna Grădiştea. Pe lângă marea sărbătoare ortodoxă a Adormirii Maicii Domnului, în acest an comunitatea locală a sărbãtorit, după un an de pauză, „Ziua Comunei Grădiştea”. Primarul comunei, Vasile Matei, împreună cu membri Consiliului Local, a pregătit un divers program artistic ce s-a bucurat de o largă popularitate în astfel de sărbători.

Evenimentul a fost organizat pe arena sportivă care poartă numele unui fost fotbalist şi ex primar, „Nelu Baraitaru” şi a debutat la ora 17.30, moment în care primarul Matei a urcat pe scenă împreună cu invitaţii săi: Vasile Iliuţă şi Ion Samoilă, preşedintele şi vicepreşedintele CJ Călăraşi, Marius Dulce, primar Călăraşi, Constantin Bârcă, deputat PSD Călăraşi, Nicuşor Cionoiu, senator PSD Călăraşi, Mihai Bogdan, manager Spital de Urgenţă Călăraşi şi Dan Velicu, primar Ciocăneşti.

În deschiderea evenimentului, primarul Vasile Matei s-a adresat celor prezenţi: „Stimaţi invitaţi, doamnelor şi domnilor, cu sprijinul dumneavoastră, dragi cetăţeni ai Comunei Grădiştea, am putut relua şirul manifestărilor tradiţionale  prilejuite de „Ziua Comunei Grădiştea”. Dacă anul 2020 a fost anul în care, din cauza restricţiilor impuse de apariţia neaşteptată şi nedorită de nimeni a virusului COVID – 19, nu am putut organiza tradiţionalele sărbători, atât de dorite şi iubite de locuitorii satelor noastre, Grădiştea, Rasa, Cuneşti, Bogata, iată că, anul 2021, prin relaxările apărute după luna mai, ne oferă posibilitatea organizării azi, 15 August, zi de mare sărbătoare ortodoxă, Sfânta Maria, o nouă ediţie a „Zilei Comunei Grădiştea”.

Adresez salutul meu personal tuturor celor care vizitează comuna Grădiştea în această zi, iar din partea comunităţii pe care o reprezint, în calitate de primar, urez bun venit celor prezenţi la o nouă ediţie a Zilei Comunei Grădiştea! Scopul acestui eveniment este de a duce numele comunei Grădiştea în mintea şi sufletul fiecărui locuitor, şi nu numai. Ne-am propus ca prin manifestările dedicate acestei sărbători să transpunem trecutul şi prezentul localităţii noastre, dar, şi pentru a-i deschide viitorul. Prin organizarea acestei sărbători, ţinta mea este de a recompensa şi în acest fel încrederea acelor oameni care şi-au dorit să îi reprezentăm la alegerile din 27.09.2020.

Oriunde s-ar afla, în ţară sau peste hotare, prin această frumoasă sărbătoare, o parte din satul natal va pătrunde în sufletul lor, aducându-le mai aproape „casa”!

Celor care nu sunt din aceste locuri, indiferent de motivele care vă fac să fiţi prezenţi la sărbătoarea noastră, vă asigur de ospitalitatea noastră necondiţionată, de întregul nostru sprijin pentru ca aceasta să fie un prilej de noi cunoştinţe, momente care să vă facă să vă aduceţi cu plăcere aminte de localitatea noastră, să intenţionaţi ca în planurile dumneavoastră de viitor, în cazul în care sunteţi un investitor interesat, să cuprindeţi o eventuală afacere şi în comuna noastră.

Ca şi alte localităţi, comuna Grădiştea se află într-o fază de schimbări structurale, care trebuie să aibă loc în contextul pandemiei, a schimbărilor regionale, naţionale şi europene. Ne dorim cu toţii o administraţie publică locală în slujba cetăţenilor, modernă şi cu obiective ambiţioase. Am simţit dintotdeauna nevoia să comunic, să spun ce am de gând să fac şi să cer părerea cât mai multor oameni, mai ales în situaţia noastră, când sunt atât de multe de realizat, iar timpul şi resursele sunt limitate. Am expus problematica administrării comunei în mod public, ori de câte ori am avut ocazia în presa locală, însă cred că este un foarte bun mijloc de a menţine o legătură permanentă cu dumneavoastră şi prin intermediul acestui important eveniment dedicat în exclusivitate dumneavoastră. Am convingerea că ceea ce se va întâmpla pe scena aceasta, va contribui la o mai bună cunoaştere atât a activităţii administraţiei publice locale, cât şi a obiectivelor pe care ni le-am propus spre realizare. Vă mulţumesc pentru interesul pe care îl manifestaţi faţă de toate evenimentele, noutăţile şi activităţile de interes public. În această direcţie doresc să susţin implicarea nemijlocită a funcţionarilor din primărie, pentru ca Grădiştea să continue să se dezvolte, păstrând totodată tradiţia şi valorile locale.

Pentru viitor, îmi doresc să menţin relaţia apropiată pe care am avut-o cu dumneavoastră dintotdeauna şi să participăm împreună la transformarea acestei comune într-una de nivel european, fie şi prin astfel de evenimente. Adresez un sincer La Mulţi Ani celor care poartă numele Sfintei Marii şi vă doresc tuturor să aveţi parte de clipe minunate alături de cei dragi! Să vă bucuraţi din plin de programele aristice, cu invitaţi de renume din muzica populară şi uşoară românească! Declar deschise Ziua Comunei Grădiştea! Doamne Ajută!

Au urmat scurte alocuţiuni din partea invitaţilor: Vasile Iliuţă, preşedinte CJ Călăraşi:

Grădiştea, este o comună la care ţin foarte mult! Este un primar aici, Matei Vasile, din punctul meu de vedere cu potential uriaş pentru dezvoltarea acestei zone, după cum vedeţi, în timpul scurt de când a fost ales, pe lângă realizări a reuşit să organizeze şi primul său eveniment de acest gen. Mă bucur că sunt promovate tradiţiile culturale, este promovată istoria, promovăm lucrurile care ne-au adus nouă şi sunt pentru noi, valoarea esenţială ca şi români. Am fost anunţat că va fi organizată şi o festivitate de premiere a celor care împlinesc 50 de ani de căsnicie. Să le dea Dumnezeu sănătate şi la mulţi ani! Venind încoace către scenă, am văzut solidaritate pe stradă, ceea ce ne este tipic nouă românilor! Văd tot mai mulţi români care poartă iile şi costumele populare cu mândrie. Pot să spun că este un lucru extraordinar şi suntem spre normalitate. Acestea sunt valorile noastre şi nu trebuie să le uităm. Şi în primul rând trebuie să respectăm istoria, să ne respectăm părinţii, bunicii şi cred că este un prim pas spre evoluţie. Sper ca acestă primă ediţie să fie de bun augur şi să urmeze multe alte ediţii! La mulţi ani tuturor celor care poartă numele de Maria, Marin şi derivatele acestora! Vă doresc distracţie maximă!”

La ora 18 a avut loc un spectacol de dansuri tradiţionale susţinut de ansamblurile din comunele Independenţa – HORA, Ciocăneşti – MACII BĂRĂGANULUI şi Grădiştea – BRÂULEŢUL DUNĂRII sub directa îndrumare a coregrafului Aurel Mailat. A urmat un moment festiv, intitulat  „Jubileul de Aur”. 5 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie, Aurelia şi Alexandru Surdu, Aurica şi Marin Staneto, Elena şi Constantin Leonat, Stana şi Gheorghe Tonea, Maria şi Radu Vlădilă, au fost invitaţi pe scenă unde primarul Vasile Matei le-a oferit câte o diplomă şi un cadou surpriză şi împreună cu publicul le-a cântat un sincer La Mulţi Ani!

Recitalurile de muzică populară şi uşoară a fost deschis de cunoscuta interpretă, Oana Florea şi a continuat rând pe rând cu Claudia Ghiţulescu, Raluca Tănase, Lorena, Oana Radu, Cristina Turcu Preda şi s-a încheiat cu Nicu Paleru. Manifestaţiile dedicate Zilei Comunei Grădiştea s-au încheiat aproape de miezul nopţii cu un splendid foc de artificii. Primarul comunei, Vasile Matei îşi propune ca evenimentul care marchează ziua comunei să aibă continuitate în mandatul său, pentru ca oamenii să se bucure măcar o dată pe an de un moment de relaxare şi voie bună.

„Suntem pionieri în această activitate, având în vedere faptul că sărbătoarea comunei noastre a fost întreruptă datorită pandemiei. Cu toate acestea, ne propunem ca organizarea festivalului din acest an să reprezinte un imbold pentru următorii ani, iar această sărbătoare să devină o tradiţie pentru comunitatea noastră”, a precizat Vasile Matei.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide