luni, aprilie 15, 2024
AcasăCOMUNITATELa școala și grădinița din comuna Unirea a sunat din nou clopoţelul!

La școala și grădinița din comuna Unirea a sunat din nou clopoţelul!

- Advertisement -

Mircea Brândușă. La școala și grădinița din comuna Unirea a sunat din nou clopoţelul! Un nou an şcolar a început. Clasele au prins din nou viață, vocile elevilor răsunând iarăși în acest nou an școlar.

Cei mai mici dintre elevi, plini de emoție și cu buchete de flori în mână, au intrat pentru prima dată în clasele care patru ani de acum încolo îi vor găzdui. Părinții și ei prezenți, i-au încurajat și i-au predat spre pregătire educatorilor și învățătorilor. De acum încolo aceștia vor fi al doilea părinte pentru fiecare dintre preșcolari și școlari!

Noul an școlar a început cu fast, cu noi generaţii de copii, cu unele cadre didactice noi, cu multe emoţii pentru cei care păşesc pentru prima dată pragul şcolii şi cu multe întrebări în gând pentru cei care vor absolvi la finele anului şcolar, clasa a VIII-a. Dar pentru toţi, cu siguranţă a început un nou an, cu multe speranţe şi năzuinţe ce aşteaptă a fi împlinite.

Anul școlar 2023 – 2024 și-a deschis așadar larg porțile în instituțiile de învățământ din comuna Unirea, iar forfota și veselia din curtea școlii, dar și din sălile de clase, primitoare, promit de pe acum un an școlar încununat de succese!

În mesajul său, reprezentantul ISJ Călărași, a punctat următoarele:

„Dragi elevi, după o vacanță frumoasă și plăcută ne aflăm azi la începutul unui nou an școlar, cu o semnificație deosebită pentru cei care vin de acum la școală, cuprinși de dorința cunoașterii și acumulării de cât mai multe cunoștințe folositoare pentru viața de zi cu zi.

Cu toții, trăim azi, 11 septembrie, un moment emoționant și special, pe care fiecare dintre cei prezenți îl experimentează unic în felul său. Bobocilor, școlarii care pășesc pentru prima dată pragul școlii, le urez un bun venit! Sper să aveți un an școlar cât mai bogat, cu rezultate de care să vă bucurați, să aveți doar note mari și un comportament exemplar, și să conștientizați faptul că zilnic veți aduna în minte și în suflet lucruri noi și frumoase, care să vă călăuzească pe drumul cel bun în viață!

Vă doresc să vi se împlinească toate visele, să aveți sănătate și putere de muncă, să vă bucurați de liniște și pace sufletească, să fiți colegi și prieteni, să respectați școala care vă primește cu brațele deschise și nu în ultimul rând să confirmați speranțele și încrederea familiilor voastre!

Stimate cadre didactice, vă mulțumesc pentru dăruirea voastră, pentru profesionalismul de care dați dovadă an de an și vă urez să fiți sănătoși, puternici și răbdători pentru că împreună puteți duce acești copii pe o treaptă mai sus, pe o treaptă a performanțelor! Iar vouă, dragi părinți vă doresc să aveți parte doar de rezultate bune din partea copiilor voștri! Tuturor vă doresc un an cu împliniri școlare și profesionale multe bucurii și gânduri bune!”

„Deschidem un an școlar plin de provocări benefice pentru dezvoltarea copiilor noștri! Vă așteptăm minunaților!”, acesta era mesajul adresat de edilul primăriei Unirea.

În cadrul festivitaților dedicate începerii noului an școlar, Ciprian Olteanu a transmis celor prezenți următorul mesaj:

„Orice început de an școlar înseamnă speranțe și emoții, atât pentru copiii care pășesc timid, pentru prima dată, într-o sală de clasă, cât și pentru elevii care revin în mediul școlar familiar. În aceeași măsură, înseamnă speranțe și emoții pentru părinți, dar și pentru profesori, învățători și educatori.

Dragi elevi, în școală aflați lucruri noi, vă lărgiți orizontul, veți ști cum să învățați, cum să descoperiți lumea din jur! Vă îndemn să respectați școala, să îi respectați pe dascălii voștri și să contribuiți, prin muncă și seriozitate la propria formare! Stimate cadre didactice, meritați respectul și admirația pentru ceea ce realizați.

Vă îndemn să aveți curajul și răbdarea de a acorda copiilor sprijinul de care au nevoie! Dragi părinți, implicarea dumneavoastră în activitatea educațională contribuie la realizarea unui adevărat parteneriat din care are de câștigat toată societatea.

Vă îndemn să răspundeți chemărilor școlii, pentru că doar printr-un parteneriat activ între toți beneficiarii procesului educațional putem promova performanța și eficiența în educație! Tuturor vă doresc un an școlar cu sănătate și rezultate deosebite la învățătură!”

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite