Lansare de carte la Biblioteca Judeţeană Călăraşi

Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” din Călăraşi, în colaborare cu Muzeul Municipal Călăraşi şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Călăraşi, au organizat, săptămâna aceasta, o lansare de carte.

Momentul a fost prilejuit de apariţia volumelor de versuri „Câmpia îşi revendică altarul” şi „Joc grav”, autor Tudor Amza şi „Recurs (Sunt iubit de Dumnezeu)”, autor Cosmin-Petronel Amza, precum şi a volumului de proză, in memoriam Cosmin-Petronel Amza, „În dialog cu eternitatea”, autor Tudor Amza.

În data de 24 octombrie, în Sala Mare (la etaj) a Muzeului Municipal Călăraşi, a fost prezent prof. univ. dr. Tudor Amza, personalitate contemporană marcantă, autor de poezii, eseuri, tratate universitare cu subiecte juridice şi autor al primului tratat de criminologie, premiat de Uniunea Juriştilor din România.

„Prin publicarea acestor volume, doresc să-mi culeg lacrimile în strofa poeziei, ştiut fiind faptul că această aplecare a mea către poezie nu a debutat odată cu plecarea lui Cosmin, ci o am, cred, dintotdeauna.

Eu şi Cosmin am fost şi vom fi mereu îmbrăţişaţi. În viaţă, dar şi în moarte, în preocupări dar şi în speranţă, în căutări dar şi în iubirea pentru semeni şi, îndeosebi, în iubirea comună către Dumnezeu. (…) De aceea, acum, la şapte ani de la plecarea lui Cosmin, m-am decis să port acest dialog cu eternitatea.”, a declarat autorul.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide