Lică Voicu: Îmi doresc un nou mandat pentru că mai am multe de făcut în comună

Mircea Brânduşă. În comuna Independenţa realizările se văd la fiecare pas. O comună cochetă, în care eforturile primarului Lică Voicu nu au fost zadarnice. La finalul celui de al doilea mandat, trage linie şi adună tot ceea ce s-a realizat, şi ceea ce, crede dânsul, că mai este de făcut pentru dezvoltarea comunei. Nu în ultimul rând, scoate în evidenţă scorul bun obţinut de PNL, formaţiunea politică din care face parte, la cele două tururi de scrutin, privind alegerile prezidenţiale.

Rep: Domnule primar, ce a însemnat pentru dumneavoastră şi echipa cu care lucraţi, aceşti şapte ani şi jumătate de administraţie publică locală?

L.V.: La primul mandat şi eu şi viceprimarul am venit în mijlocul crizei, când nu se ştia pe ce bani poţi face investiţii, dar având o colaborare bună cu Consiliul Local, treptat lucrurile au intrat în normalitate. În 2016, am avut curaj şi am continuat activitatea în administraţie. Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi. După aproape opt ani, ne putem mândri cu realizări importante în comună, mult aşteptate de locuitori.

Rep: Care sunt cele mai semnificative proiecte implementate în acest timp?

L.V.: Modernizarea centrului civic al comunei. Modernizarea drumurilor comunale de interes public, recent am finalizat 9 km de drum în satul Potcoava. Lucrări finalizate la trotuarele din comună. Am făcut reparaţie capitală la Căminul Cultural din Independenţa, lucrări foarte necesare (utilităţi, izolaţii tavan, instalaţie electrică, dotare cu echipament de sonorizare şi lumini). Aşa cum au fost şi cele la grădiniţa din satul Potcoava. Ne mândrim cu faptul că avem în comună o bibliotecă. În parcul central am reabilitat scena exterioară, am construit grupuri sanitare şi am asigurat toate utilităţile necesare pentru organizarea în condiţii normale a sărbătorii comunei. Domnul viceprimar Radu Florin s-a implicat foarte mult în activitatea sportivă, reuşind să câştige la fotbal, grupa din care a făcut parte echipa de copii (foto) care a reprezentat comuna Independenţa la CUPA SATELOR.

Am contribuit la întreţinerea şcolilor efectuând lucrări de reparaţii şi igienizare. La noi în comună există de altfel 3 biserici care au fost sprijinite financiar pentru diverse lucrări de reparaţii şi întreţinere. Avem şi un ansamblu de dansuri, „HORA” (foto), înfiinţat acum 7 ani. Prin mâinile coregrafului Aurel Mailat au trecut peste 60 de copii, care au reprezentat cu cinste comuna Independenţa atât la festivalurile şi concursurile din ţără, cât şi din Cehia, Macedonia, Muntenegru, Grecia,de unde s-au întors cu trofee şi diplome de apreciere pentru dansul şi cântecul românesc.

Plus un cor bisericesc condus de preotul Marcel. Anual am organizat Zilele Comunei, cu bani de la bugetul local. Am modernizat iluminatul public stradal, cu leduri pe fiecare stâlp. La Gospodărirea Comunală avem utilaje pentru întreţinerea comunei, un tractor cu cupă, tocător cu lamă pentru zăpadă, spălător detaşabil şi o vidanjă. Am pus camere de monitorizare în comună pentru a împiedica infracţiunile, cu posibilitate de extindere. Am realizat intabularea străzilor, patrimoniului, planul parcelelor, pentru a putea moderniza comuna.

Rep: Domnule primar Lică Voicu, luaţi în calcul un nou mandat? De ce?

L.V.: Îmi doresc mai mult ca oricând un nou mandat pentru că mai sunt foarte multe lucruri de făcut în comună. Pentru următorii patru ani avem documentaţia tehnică necesară implementării următoarelor proiecte: Înfiinţare reţea canalizare în  satul Independenţa; Înfiinţare reţea apă în satele Vişinii şi Potcoava: Modernizare prin asfaltare a reţelei stradale din comună; Construire sala sport în satul Independenţa; Modernizare şi reabilitare cămin cultural în satele Potcoava şi Vişinii; Aducţiune gaze naturale în satul Independenţa printr-un parteneriat cu Consiliul Judeţean Călăraşi, Asociaţia Dezvoltare Intracomunitară a Comunelor din România şi încă 10 localităţi limitrofe comunei noastre.

Rep: Domnule primar, sunteţi mulţumit de rezultatele înregistrate la secţiile de votare din comuna Independenţa, la alegerile prezidenţiale?

L.V.: La Independenţa, Klaus Iohanis a câştigat detaşat competiţia electorală. Din 1.422 voturi valabil exprimate, PNL a strâns 923 iar PSD, 499, însemnând un procent de 64,9%. Mă bucur că localitatea noastră a ieşit fruntaşă şi nu se numără printre cele 6 comune conduse de liberali, unde candidatul PSD a câştigat.

Rep: Ce mesaj transmiteţi locuitorilor comunei Independenţa?

L.V. Consider că în aceşti 8 ani ne-am făcut datoria pentru ce am fost aleşi, şi sperăm ca pe viitor noi, sau cei ce vor veni după noi să facă mai mult. Realizările se văd, ţinând cont, aşa cum am mai spus, că am venit la Primărie în plină criză. Responsabilitatea noastră este de a lăsa ceva în urma noastră. Tuturor locuitorilor, le doresc sănătate şi să aibă parte de sărbători liniştite!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide