Lucrările de construcții la pasajul Drajna vor fi executate de Arcada Company Galați

Contractul pentru pasajul de la Drajna, peste DN 3A Lehliu-Feteşti şi magistrala de cale ferată Bucureşti-Constanţa, a fost semnat miercurea trecută, termenul prevăzut pentru realizarea proiectului fiind de 6 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie. Acesta a fost atribuit companiei Arcada.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa.

Finanţarea pentru acest obiectiv de infrastructură este asigurată din fonduri europene, de 133 de milioane de lei cu TVA din cadrul POIM 2014-2020. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin hotărâre de Guvern în 28 mai 2020.

Arcada Company este o firmă din Galați specializată în domeniul construcțiilor, în special în reabilitarea de căi ferate și construirea de poduri. La conducerea companiei se află oamenii de afaceri Mihai Huma și Spiru Mantu. Arcada Company a fost implicată în construirea podului feroviar din Băneasa și în reabilitarea unei părți din calea ferată București – Băneasa – Fundulea. în 2014, compania s-a asociat cu alte firme care activează în același domeniu pentru executarea lucrărilor de reabilitare a podurilor de cale ferată peste Dunăre.

Compania Arcada, alături de ISPCF și DB Engineering & Consultings, a participat la proiectul de modernizare a liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă în cadrul obiectivelor asumate de România pentru organizarea EURO 2020.

Chiar dacă a început în anii `90 prin lucrări de întreținere pentru CFR, grupul Arcada cuprinde acum și o moară, un siloz, o fabrică de pâine, o rețea de vânzare de produse de panificație și zeci de hectare de teren arabil, pentru cultivarea grâului.

La începutul anului 2020 compania a intrat pe piața imobiliară prin achiziția unui teren de 4.000 mp pe Calea Floreasca din București unde intenționează să construiască o clădire de birouri.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide