Lucrările la Pasajul Drajna vor începe luna viitoare

În ședința de Guvern de ieri au fost aprobate amplasamentul și exproprierile pentru execuția Pasajului denivelat superior DN 21 (Drum TransRegio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu).

Hotărârea de Guvern prevede:

-Aprobarea amplasamentului lucrări de utilitate publică de interes național „Pasaj denivelat superior pe DN 21 km 105+500” conform variantei finale a studiului de fezabilitate.

-Aprobarea declanșării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate de interes național „Pasaj denivelat superior pe DN 21 km 105+500”, situate pe raza localității Dragalina din județul Călărași, așa cum rezultă din evidențele unității administrativ- teritoriale, precum și sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor în cuantum total de 606,59 mii lei pentru un număr de 35 imobile, în suprafață totală de 194.709 mp.

Este vorba despre realizarea unei supra-traversări pe DN21, cu o lungime de 2,739 km (pasaj denivelat 305 m). Valoarea investiției este de peste 98 milioane de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile, iar termenul de execuție este de 1 an și jumătate.

„Lucrările vor începe în această toamnă. Am discutat cu conducerea companiei câștigătoare, care și-a asumat că va realiza pasajul înainte de termenul prevăzut în contract.”, a declarat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, pe pagina sa de facebook.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide