vineri, decembrie 8, 2023
AcasăFEATUREDMarcel Ciolacu: Nu va confisca nimeni niciun ban din conturile administraţiei locale

Marcel Ciolacu: Nu va confisca nimeni niciun ban din conturile administraţiei locale

- Advertisement -

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu se vor lua banii administrațiilor locale iar provocarea sa, în primul rând, este de a veni cu un buget în acest an, pentru ca administraţiile locale să îşi poată construi din februarie noile proiecte.

„Nu va confisca nimeni niciun ban din conturile administraţiei locale. Nu are o problemă România cu banii. Asta este adevărul! România nu are o problemă macroeconomică.

România are o problemă în ceea ce priveşte deficitul. Are o problemă în ceea ce priveşte prioritizarea cheltuielilor. Ăsta e adevărul! S-a cheltuit prea mult în toate direcţiile, încercând să acoperim absolut totul şi am uitat un lucru esenţial: până pe 31 decembrie închidem un exerciţiu financiar, 2016-2020.

Asta este prioritatea administraţiei centrale şi locale şi asta este prioritatea României.”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

În şedinţa coaliţiei discutiile au început cu bugetul de stat, fiind cea mai mare prioritate.

„Nu există să nu acoperim cheltuielile în ceea ce priveşte programul Anghel Saligny şi investiţiile din CNI anul acesta. Am început cu cofinanţarea pe exerciţiul financiar trecut, ca să o vedem odată închisă, cred că mai avem vreo 1,5 miliarde de lei, care ne vor aduce 3 miliarde de euro.

Cu adevărat, nu îi aduce nimeni mâine, pentru că este un mecanism întreg. Ei vor veni prin martie-aprilie. Cu adevărat, REpowerEU, introdus în PNRR, fiindcă altfel nu puteam să avem o perspectivă de a depune cererea de plată numărul 3, este finalizat. Acolo sunt peste 1,2 miliarde de euro către administraţiile locale, investiţii şi persoane fizice”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite