vineri, decembrie 8, 2023
AcasăFEATUREDMarcel Ciolacu: Voi veni peste voi, nici voi nu veți scăpa!

Marcel Ciolacu: Voi veni peste voi, nici voi nu veți scăpa!

- Advertisement -

Numeroasele mesaje negative venite de la societatea civilă și oamenii de afaceri, legate de limitele de cash ce pot fi folosite de persoanele fizice și juridice, l-au făcut pe premierul Marcel Ciolacu să reconsidere unele dintre măsurile adoptate.

Astfel, în proxima ședință de Guvern se va reveni la limitele anterioare cu excepția plafonului de casă și avansul spre decontare. Însă, acesta s-a adresat în mod special evazioniștilor care au profitat de aceste discuții pentru a pune presiune pe Guvern: Voi veni peste voi!

„Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători și de oamenii simpli, fără excepție.

În ultimele zile am avut mai multe discuții cu aceștia, cât și cu mediul de afaceri și cu reprezentanții sistemului bancar. Și mi-au spus anumite lucruri de bun simț legate de măsurile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor legate de cash.

Acești oameni nu sunt evazioniști, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această țară!

Prin urmare, în prima ședință de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcție greșită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern!

Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!” – a transmis primul ministru Marcel Ciolacu pe pagina sa de facebook.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite