Marius Dulce: Cartierele Mircea Vodă și Măgureni vor fi asfaltate în acest mandat. Sunt o prioritate!

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a vorbit recent, în cadrul unei conferințe de presă despre lucrările de infrastructură care se desfășoară în acest moment în Călărași, dar și despre proiectele viitoare la care se lucrează.

Iată câteva dintre cele mai importante declarații:

Strada Rahova este în grafic, se lucrează, se realizează trotuarele, deja suntem avansați, și eu cred că într-o lună, o lună jumate, vom avea și strada Rahova asfaltată.  Mai devreme decât termenul inițial care fusese stabilit pentru toamna acestui an.

Am terminat și strada Florilor, suntem în grafic, acum câteva zile am finalizat și trotuarele, identificăm noi locuri de parcare și în viitorul apropiat vom intra în acele zone pentru că cerințele sunt foarte mari la nivel de municipiu iar acolo unde ridicăm garajele nu vom lăsa terenul neamenajat pentru că vrem să facem aceste parcări.

Ne concentrăm pe proiectele europene, strada București este în grafic, suntem în discuții cu Enelul pentru a introduce cablurile în subteran și după aceea, prin accesarea unui împrumut, vom realiza iluminatul public care va costa peste 10 milioane de lei.

Lucrăm pe 2021-2027, pe PNRR, pe POR, urmează să vină cei care fac aceste SF-uri, să identificăm să facem noi locuri de joacă pentru copii. Avem prealocați niște bani, o să mai luăm autobuze ecologice, o să construim locuințe cu eficiență energetică. Pe regenerare urbană vom transforma toate spațiile dintre blocuri unde vom realiza zone verzi, spații de joacă, terenuri de sport.

Reabilitarea străzilor o avem prinsă pe PNI Anghel Saligny, cartierele Mircea Vodă și Măgureni le-am avut prinse pe CNI dar urmare a strategiei Guvernului acestea au fost mutate pe PNI și urmează la sfârșitul acestei luni să semnăm contractele. Imediat cum se aprobă finanțarea lansăm licitațiile. E sper că la anul pe timpul ăsta suntem deja foarte avansați. E prioritate, e promisiune, cele două cartiere vor fi asfaltate în acest mandat.

La Cinematograful Victoria avem SF-ul, am reactualizat costurile din cauza creșterilor de prețuri, este depus la CNI.

Pentru strada Eroilor am avut un proiect pe InterRegio România-Bugaria, însă vrem să facem parcarea de la spital și apoi trebuie să sistematizăm toată această zonă pentru că este foarte aglomerată.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide