luni, iulie 22, 2024
AcasăFEATUREDMinistrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a aflat astăzi în Călărași

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a aflat astăzi în Călărași

- Advertisement -

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, s-a aflat astăzi, 14 noiembrie, județul Călărași, unde a vizitat mai multe obiective și discutat cu fermierii și autoritățile.

Prima oprire a fost la stația de repompare SRP1 Vlad Țepeș, prevăzută pentru reabilitare în cadrul Amenajării Gălățui Călărași, lucrare pentru care urmează a fi efectuată recepția până la sfârșitul acestui an.

Ministrul a apreciat evoluția pozitivă a desfășurării lucrărilor și a afirmat că, în vederea asigurării unor producții cât mai bune, este necesară accelerarea investițiilor în infrastructura de irigații, astfel încât să crească suprafața amenajată pentru irigații, venind astfel în sprijinul fermierilor.

Ministrul le-a transmis celor prezenți că sistemul de irigații realizat de MADR funcționează și că în perioada următoare MADR va lansa programul în valoare de 400 de milioane de euro pentru infrastructura secundară de irigații, cu un grad de intensitate de 100%, prin care fiecare organizație de udători care are în proprietate stații de irigații va putea accesa proiecte în valoare de 1,5 milioane de euro. Ministrul Barbu a făcut apel la fermieri să acceseze aceste fonduri.

În continuare, ministrul a vizitat ferma zootehnică Ilia Agro Floroaica, care are un efectiv de aproximativ 1000 de bovine, din care 350 de vaci de lapte. Proprietarii au pus bazele fermei în anul 1998, iar în timp, prin investiții consistente în genetică și echipamente moderne, atât din fonduri proprii, cât și din fonduri europene au reușit să renoveze, să restructureze și să dezvolte ferma, astfel încât aceasta să aibă randament și să devină competitivă. În momentul de față, ferma se bucură de un grajd cu boxe reglabile în funcție de talia vacilor și o instalație circulară de muls.

Al doilea obiectiv vizitat a fost ferma avicolă Agro Cristi SRL, beneficiară a Programului de susținere pentru activitatea de reproducție în sectorul creșterii păsărilor. Ministrul a verificat la fața locului stadiul de implementare a proiectului de investiții. Compania a beneficiat de un ajutor de stat în valoare de 736.589 euro, respectiv, 3.629.763,27 lei pentru mărirea capacității fermei de găini ouătoare adulte de 28.800 locuri de cazare, cu o intensitate eligibilă de 80%.

În continuare, ministrul a purtat discuții cu fermierii din județ la sediul Consiliului Județean, în prezența președintelui Consiliului Județean, Vasile Iliuță.

Florin Barbu a prezentat programele și noile măsuri de sprijin ale Ministerului, a ascultat problemele fermierilor și a oferit răspunsuri punctuale pentru fiecare în parte, precizând că dialogul cu fermierii este extrem de necesar Ministerului Agriculturii pentru elaborarea și implementarea de măsuri adecvate pentru agricultura românească.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite