Muzeul Dunării de Jos, expoziție de icoane vechi și obiecte de cult

Muzeul Dunării de Jos Călărași, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, îmbracă haină de sărbătoare în această perioadă premergătoare Intrării în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și se pregătește pentru a întâmpina marea sărbătoare a creștinătății și anume Învierea Domnului.

Joi, 14 aprilie, înaintea Floriilor, la ora 13.00, la sediul muzeului din strada Progresul, nr. 4, va fi vernisată expoziția de icoană veche, carte bisericească și obiecte de cult „Răstignire și Înviere”.

„Ne propunem ca această expoziție să fie darul nostru de suflet pentru publicul călărășean și totodată o fereastră deschisă către înaltul cerului.

Pentru realizarea expoziției ne-am bucurat de sprijinul neprețuit al Părintelui Protopop Dinu Vasile Viorel, care ne-a pus la dispoziție o mare parte din obiectele expuse, acestea făcând parte din patrimoniul bisericesc al Protopiatului Călărași.” -Șef Birou Etnografie și Artă populară, Virginia Oană.

Expoziția poate fi vizitată până la jumătatea lunii mai.

Advertisement

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide