Muzeul Dunării de Jos vă așteaptă la Noaptea Muzeelor

Ca în fiecare an, de când s-a alăturat acestui proiect, Muzeul Dunării de Jos vă aşteaptă sâmbătă, 13 mai 2023, să participaţi la cea de-a XIX–a ediţie a Programului European ”Noaptea Muzeelor”.

Noaptea Muzeelor reprezintă un eveniment cultural prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituţii de cultură, îşi deschid în mod concomitent anual liber porţile, până târziu în noapte.

Ediția din acest an se va desfășura începând cu ora 18.00. Sunteți invitați să vizitaţi gratuit expoziţiile din cele trei spații de expunere ale muzeului după cum urmează:

Sediul Muzeului Dunării de Jos

Expoziția ”RomânIA îmbracă IA” care prezintă obiecte lucrate cu măiestrie, distingandu-se prin rafinamentul pe care îl conferă pânza alba de bumbac, de in sau de borangic din care au fost confecționate, dar și datorită tehnicilor de coasere și de ornamentare transmise de la o generație la alta.

Expoziția ”Nicolae Iorga-150 de ani de la naștere”, organizată în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României, care cuprinde o mare parte din inestimabila Colecție „Iorga-Pippidi”, alături de piese vestimentare, obiecte personale, mobilier, aflate în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României și Institutului „Nicolae Iorga” al Academiei Române.

În premieră este expusă, la Călărași, o scrisoare a reginei Maria adresată lui Nicolae Iorga la 14 iunie 1915.

Expoziția ”O istorie a fotografiei”, realizată în colaborare cu Asociația Muzeul Jucăriilor București, în care sunt expuse 400 de aparate și accesorii foto, aparate de proiecție, aparate stereoscopice din perioada 1900-2000, dar și peste 1000 de imagini fotografice grupate tematic, ce surprind viața cotidiană intre anii 1860-1970, cărți și reviste de specialitate. O parte din această expoziție are la bază colecția fotografului amator, Dumitru Gheorghe (1934- 2018), colecționar de tehnică foto începând cu anii 1950.

Expoziția “Drumul spre unire. 1914 – 1918”, dedicată eroilor știuți și neștiuți ai acestor locuri care cu demnitate, onoare și curaj și-au pus viața în slujba României Mari.

Secția Etnografie și Artă populară

Expoziția permanentă ”Meşteşuguri tradiţionale la apus”

Secția Arheologie

-Expoziţia permanentă ”Evoluţia comunităţilor umane la Dunărea de Jos”

-Atelier de modelaj în lut

-Aplicația „Moştenirea Civilizaţiei Gumelnița privită dintr-o perspectivă 3D și 2D”– primul demers cu componente dedicate de realitate virtuală (VR) și realitate augmentată (AR).

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide