vineri, octombrie 25, 2024
AcasăCOMUNITATENarcis Drăgnoi, primar Ulmeni: Diferența o fac proiectele accesate care se văd...

Narcis Drăgnoi, primar Ulmeni: Diferența o fac proiectele accesate care se văd în infrastructura comunei

- Advertisement -

Mircea Brândușă. După cum se știe, Narcis Drăgnoi a câștigat alegerile din vară, cetățenii comunei, preferând continuitatea, i-au acordat girul pentru încă 4 ani. Mandatul său a fost validat de judecătoria Călărași, astfel că în scurt timp va fi reinvestit în această funcție.

Rep: Domnule Narcis Drăgnoi, sunteți relativ nou în politică și, iată gata să preluați al doilea mandat de primar al comunei Ulmeni. Cat de greu a fost de convins electoratul dumneavoastră pentru a vă acorda girul unui nou mandat de primar?
ND: Concetățenii mei sunt niște oameni foarte pretențioși. Au orgoliul lor, încăpățânarea lor. Nu mai sunt ca în urmă cu douăzeci de ani. Acum 4 ani și anul acesta în vară, ei și-au decis primarul cu mintea lor, nu cu mintea altora, valabil și pentru mine.

Iar, dacă Ulmeni este pe o panta ascendentă, este pentru că ei, locuitorii acestei frumoase localități din județul Călărași și-au asumat în urma cu 4 ani această direcție și anul acesta au dorit continuitate.

Rep: Ce concluzii deprindeti după primul mandat de primar?
ND: Eu unul am învățat că a fi primar nu înseamnă să mergi la birou și să semnezi documente. A fi primar înseamnă și multă emoție.

Întotdeauna, de când mă știu, locuitorii comunei Ulmeni au votat pe un fundament emoțional. Oamenii s-au săturat de politica rece. Cel puțin în urmă cu 4 ani și anul acesta au avut nevoie de un stimul, de încredere, de respect reciproc.

Rep: Aveți dreptate. Este din ce în ce mai greu să-ți convingi chiar rudele să te voteze, darămite niște străini. Dumneavoastră cum ați reușit, ținând cont de scorul strâns față de contracandidatul Gheorghe Uleea?
ND: Ca politician, dar mai ales ca primar, la finele primului mandat a trebuit să stârnesc o anumită emoție pozitivă, prin care am încercat să îi fac pe concetățenii mei să iasă din casă și să pună ștampila pe mine.

A fost vorba de multă emoție la mijloc, așa se explică diferența mică dintre mine și contracandidatul meu. Iar dacă comuna Ulmeni este unde este astăzi, e și pentru că oamenii au abordat în acest fel politica de a-și alege primarul.

Rep: După 4 ani ca primar, corespundeți așteptărilor pe care locuitorii comunei Ulmeni le au de la dumneavoastră?
ND: Fără lipsă de modestie, da! După toate calculele mele, primăria Ulmeni se află printre primele din județul Călărași. Asta înseamnă bani în viață noastră, cei care locuim aici. Bani în infrastructura rutieră, bani în apa și canalizare, bani în școli, în sistemul sanitar, în iluminatul stradal, în educația culturală a locuitorilor.

Rep: De unde vin acești bani?
ND: Ulmeni a făcut diferența pe harta județului, nu prin banii primiți de la Consiliul Județean, că nu am fi primit mai mult decât alte primării. Diferența o fac proiectele accesate care se văd în infrastructura comunei, proiecte care au schimbat considerabil viața locuitorilor.

Rep: Fiți mai explicit vă rog, astfel încât locuitorii să înțeleagă și să aprecieze eforturile echipei dumneavoastră.
ND: Pe întelesul tuturor, asta înseamnă muncă zi și noapte, proiecte europene, angajați trimiși la specializare. Banii nu vin singuri. Degeaba depui proiecte dacă nu ai o strategie. În acest context, comuna Ulmeni se află într-un moment de dezvoltare pe care nu l-a mai avut niciodată în istoria sa.

Rep: O ultimă întrebare. Din punctul dumneavoastră de vedere, există o armonie reală în relația cu locuitorii? Cu cateva zile înainte de investire, ce mesaj aveți pentru aceștia?
ND: Pentru mine este o provocare permanentă, dar e și un exercițiu de autocunoaștere. Fiecare cetățean are nivelul lui de pregătire, sfera lui de interes si partidul pe care îl simpatizează. Acum 4 ani, recunosc, mi se părea greu să mă înțeleg cu unii dintre ei. Erau din partide diverse, cu interese electorale impuse de la centru.

Mă bucur că în timp, dar mai ales în mandatul recent încheiat, am reușit să construiesc o relație specială cu fiecare în parte. Tuturor, le transmit sănătate și îi aștept la un dialog prin care sa ajungem la un numitor comun privind dezvoltarea comunității în care trăim și ne desfăsurăm activitatea de zi cu zi.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite