Narcis Nicolae Drăgnoi, primar Ulmeni: Infrastructura de drumuri, şcolară, reţeaua de gaz sunt priorităţile pentru acest mandat

Mircea Brânduşă. În urmă cu exact şase luni, au fost câteva comune în judeţul Călăraşi în care s-a votat cu speranţă. Primari cu vechime au fost trimişi acasă, iar în locul lor au venit oameni care, deşi făceau politică, nu semănau cu vechii politicieni. Aşa stau lucrurile şi în comuna Ulmeni. S-a înnoit conducerea instituţiei. Narcis Nicolae Drăgnoi este pesedist. Am stat de vorbă cu el, l-am întrebat ce a găsit în sistemul public şi cum vede acum, din postura de primar, administraţia publică.

În materialul de mai jos, domnia sa explică ce şanse are o comună din Călăraşi să se ridice din praful gros al binelui închipuit.

Rep: Domnule primar, în câteva cuvinte, cum aţi intrat în politică? De ce?

N.N.D.: În politică am intrat pe uşa deschisă de PSD. În toamnă când am candidat, oamenii din comuna noastră rezonau cu un electorat blazat. Oamenii ştiau că primăria nu a fost condusă aşa cum trebuie.

Rep: Ce v-a determinat să candidaţi pentru funcţia de primar ?

N.N.D.: Am candidat din respect pentru concetăţenii mei şi pentru că îmi doresc ca localitatea Ulmeni să devină una europeană, cu condiţii de viaţă moderne pentru locuitori, cu puncte de interes pentru investitori.

Rep: În opinia dumneavoastră, de ce depinde succesul unui primar. Şi, odată cu el, transformarea comunei pe care o conduce într-un loc în care să vrei să trăieşti, aşa cum menţionaţi mai sus?

N.N.D.: Simplu: Seriozitate, respect şi încredere reciprocă.

Rep: Există în primărie un concept după care veţi lucra în acest mandat?

N.N.D.: Comuna Ulmeni nu are un plan integrat de dezvoltare locală, dar are totuşi o Strategie de Dezvoltare Locală începută în luna septembrie 2017 cu finalizare la sfârşitul anului 2024. Proiectele considerate prioritare pentru comună sunt: infrastructura de drumuri, serviciile publice, infrastructura de mediu şi instruirea resursei umane. Situaţia internă de gestionare a documentelor este informatizată. Dezbateri pe teme de interes public au existat în permanenţă, de aceea aştept şi propunerile locuitorilor, pe care le voi analiza şi le voi pune în practică, dacă acestea se regăsesc ca posibile investiţii de viitor.

Rep: În cele şase luni scurse de la învestirea dumneavoastră ca primar, ce lucrări aţi demarat pentru binele comunităţii din Ulmeni?

N.N.D.: Chiar dacă timpul pare relativ scurt, am continuat lucrărilor de asfaltare şi lucrărilor de canalizare din proiectele aflate în derulare; Reabilitarea străzilor încă neasfaltate cu piatră cumpărată din bugetul local; Continuarea lucrărilor de electrificare a zonele A şi B, din proiectele aflate în derulare; Continuarea lucrărilor de curăţare a zonelor cu gunoi depozitat de către cetăţenii iresponsabili; Întreţinerea sistemului de distribuire a apei menajere.

Rep: Ca şi priorităţi pentru următorii ani, ce aveţi în plan?

N.N.D.: În urma unei analize serioase am stabilit ca prioritare următoarele investiţii: Construirea unei reţele inteligente de distribuirea gazelor;

Construirea unei săli de sport cu 180 de locuri; În plus, sunt foarte mulţi tineri în comună cărora le place sportul rege, de aceea vreau să modernizăm baza sportivă, astfel încât tinerii fotbalişti să beneficieze de condiţii optime de pregătire şi antrenament. Asfaltarea a încă 11 km de străzi din localitate; Construirea unui cămin cultural modern. Aceste proiecte sunt prioritare şi se află în lista de sinteză a obiectivelor a CNI. De asemenea, ne dorim contruirea unei noi grădiniţe şi a unei noi săli de sport, obiective ce aparţin de Şcoala  gimnazială „Grigore Moisil”, cu finanţare din fonduri POR, proiecte ce se află în faza de SF/D.A.L.I.

Rep: Vă mulţumesc pentru interviu. În încheiere, care este mesajul dumneavoastră pentru locuitorii comunei Ulmeni?

N.N.D.: Dragi concetăţeni, duminică celebrăm cea mai mare sărbătoare a Creştinătăţii, Învierea Domnului nostru Iisus Christos! Trăim vremuri care ne pun la încercare, dar şi în aceste condiţii, sau poate mai mult acum decât oricând, se dovedeşte că prin solidaritate, prin înţelegere şi prin ajutorarea celor aflaţi în nevoie, vom trece cu bine peste toate încercările! Fie ca Lumina Învierii să vă aducă în case sănătate, bunăstare şi multă bucurie. Vă doresc să aveţi Sărbători Pascale fericite alături de cei dragi şi să vă păstraţi credinţa că vom răzbi peste toate greutăţile. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide